Pere Arquillué, a "Teatral"
Pere Arquillué, a "Teatral"
"Teatral" és un programa que mostra tot el que hi ha darrere la preparació d'una gran obra de teatre. Tot. I ens ho descobreix des de ben endins, ja que l'equip del programa ha tingut la sort d'integrar-se dins dels engranatges de l'obra i hi ha compartit tres intensos mesos de feina. Des dels primers dies fins a l'estrena.

El resultat és una sèrie en què veureu -i viureu en primera persona- moments tan íntims com els assajos dels actors, encapçalats per Lluís Homar (que també és el director de l'obra), els nervis de l'estrena, la construcció de l'escenografia, el disseny i les proves de vestuari.

Guiats per Pere Arquillué, seguirem totes les etapes de la construcció de l'obra i coneixerem tots els departaments que hi col·laboren: dramatúrgia, direcció, escenografia, il·luminació, coreografia, so, moviment...

L'estil de "Teatral" té unes reminiscències cinematogràfiques clares. I no és casualitat, ja que els directors del programa, Judith Colell i Román Parrado, provenen de l'univers del cinema, la ficció i el llargmetratge documental. Tots dos han dirigit amb mestria aquesta sèrie de 12 capítols de gran bellesa, delicadesa visual i intensitat documental.

L'obra protagonista no podia ser més adequada per a aquest homenatge televisiu al teatre: "L'art de la comèdia", de l'autor italià Eduardo De Filippo. Una peça que exposa la complexa convivència entre el teatre i el poder, i que és l'èxit de la temporada al Teatre Nacional de Catalunya, íntim col·laborador del programa.

"Teatral" ens descobreix moments màgics i processos habitualment ocults de la creació teatral, amb un repartiment estel·lar: Lluís Homar, Joan Carreras, Lluís Villanueva, Andreu Benito,  Mar Ulldemolins, Pau Vinyals, Roger Casamajor, Eduard Muntada, Victòria Pagès, Oscar Valsecchi i Quimet Pla. A tots ells, i al seu equip tècnic, els veurem durant 12 setmanes i, en l'última, tindrem el plat fort de la sèrie: l'emissió íntegra de l'obra, el resultat final de tot el patiment i el treball de la companyia.
Anar al contingut