• La Vall d'Aran: Històries sota la neu, 2a part
    Veure vídeo

    La Vall d'Aran: Històries sota la neu, 2a part

    En aquest capítol, la reportera Eva Clausó continua fent ruta per la Vall d'Aran. Avui es posarà les raquetes de neu per anar a fer una passejada per Bagergue amb Ricard Novell, el guia que l'ha acompanyat durant tot el viatge. Descobrirà Felipe Moga, un crac de l'esquí; visitarà l'única formatgeria de la Vall d'Aran; menjarà escudella i tastarà, a Unha, el licor de cassís. I acabarà a Bausen, el poble que conserva la típica arquitectura de la zona, on parlarà amb el Juanito ¿entre cabres¿ i amb la Carme ¿cardant llana.

    En aquest capítol, la reportera Eva Clausó continua fent ruta per la Vall d'Aran. Avui es posarà les raquetes de neu per anar a fer una passejada per Bagergue amb Ricard Novell, el guia que l'ha acompanyat durant tot el viatge. Descobrirà Felipe Moga, un crac de l'esquí; visitarà l'única formatgeria de la Vall d'Aran; menjarà escudella i tastarà, a Unha, el licor de cassís. I acabarà a Bausen, el poble que conserva la típica arquitectura de la zona, on parlarà amb el Juanito ¿entre cabres¿ i amb la Carme ¿cardant llana.

  • Vall d'Aran: Històries sota la neu. 1a part
    Veure vídeo

    Vall d'Aran: Històries sota la neu. 1a part

    La reportera Eva Clausó va fins al poble de Gausac (Vall d'Aran), on ha quedat amb Ricard Novell, un guia i dibuixant amb qui descobrirà diferents històries amagades sota la neu. Menjarà els famosos bunyols del Nando a Vielha, coneixerà la història de l'armari de les set claus i la vida de la Rosalina a Montcorbau. Berenarà caviar fet en ple Pirineu, i a Les descobrirà la Festa de l'Aro amb el grup Es Corbilhuers.

    La reportera Eva Clausó va fins al poble de Gausac (Vall d'Aran), on ha quedat amb Ricard Novell, un guia i dibuixant amb qui descobrirà diferents històries amagades sota la neu. Menjarà els famosos bunyols del Nando a Vielha, coneixerà la història de l'armari de les set claus i la vida de la Rosalina a Montcorbau. Berenarà caviar fet en ple Pirineu, i a Les descobrirà la Festa de l'Aro amb el grup Es Corbilhuers.

  • El Berguedà dels desitjos
    Veure vídeo

    El Berguedà dels desitjos

    En aquest capítol farem un petit tastet del Berguedà. La reportera Eva Clausó anirà a veure la Karina Behar, una biòloga colombiana establerta fa anys al territori, que viu a Casserres, i amb qui farà algun tram de la ruta dels Bons Homes. Descobrirem un alzina mil·lenària plena de desitjos, anirem a Gironella, la vil·la més bella, i viurem la Patum d'una manera molt particular, per acabar menjant pèsols negres amb la gent de Gósol i fent una cervesa al peu del Pedraforca.

    En aquest capítol farem un petit tastet del Berguedà. La reportera Eva Clausó anirà a veure la Karina Behar, una biòloga colombiana establerta fa anys al territori, que viu a Casserres, i amb qui farà algun tram de la ruta dels Bons Homes. Descobrirem un alzina mil·lenària plena de desitjos, anirem a Gironella, la vil·la més bella, i viurem la Patum d'una manera molt particular, per acabar menjant pèsols negres amb la gent de Gósol i fent una cervesa al peu del Pedraforca.

  • El Ripollès: Natura, tradicions i un drac
    Veure vídeo

    El Ripollès: Natura, tradicions i un drac

    En aquest viatge pels Pirineus, la periodista Eva Clausó, arriba a Planoles, on l'espera Enric Gràcia, un alcalde tot terreny. Amb ell descobrirà com saber si una carrerola és bona o no, anirà als llacs de Pardines, a la mina Saragossa i visitarà la Núria, una guia amb qui menjarà tota mena de plantes. A Bruguera coneixerà la Marina, una pastora de 90 anys, i anirà a Vilallonga del Ter per veure un drac gegant. Menjarem carn de corder i acabarem a Ripoll fent botes i anant a un casament molt especial.

    En aquest viatge pels Pirineus, la periodista Eva Clausó, arriba a Planoles, on l'espera Enric Gràcia, un alcalde tot terreny. Amb ell descobrirà com saber si una carrerola és bona o no, anirà als llacs de Pardines, a la mina Saragossa i visitarà la Núria, una guia amb qui menjarà tota mena de plantes. A Bruguera coneixerà la Marina, una pastora de 90 anys, i anirà a Vilallonga del Ter per veure un drac gegant. Menjarem carn de corder i acabarem a Ripoll fent botes i anant a un casament molt especial.

  • Ramat de camins: Una gran aventura
    Veure vídeo

    Ramat de camins: Una gran aventura

    En aquest capítol la reportera Eva Clausó anirà fins a Tornafort (Pallars Sobirà) per conèixer la Núria Quera, una escriptora enamorada del Pirineu amb qui farà alguns trams del primer viatge que van fer fa 60 anys Espinàs i Cela. Durant aquest aventura coneixerà unes vaques molt banyudes i anirà a visitar unes vinyes a Sort. Per rematar-ho, no hi faltarà una gran aventura amb uns rucs ben catalans, el Rovelló i el Gaudí, que la portaran a conèixer la botiga més petita del món a Altron. Tot plegat, enmig d'una gran tempesta.

    En aquest capítol la reportera Eva Clausó anirà fins a Tornafort (Pallars Sobirà) per conèixer la Núria Quera, una escriptora enamorada del Pirineu amb qui farà alguns trams del primer viatge que van fer fa 60 anys Espinàs i Cela. Durant aquest aventura coneixerà unes vaques molt banyudes i anirà a visitar unes vinyes a Sort. Per rematar-ho, no hi faltarà una gran aventura amb uns rucs ben catalans, el Rovelló i el Gaudí, que la portaran a conèixer la botiga més petita del món a Altron. Tot plegat, enmig d'una gran tempesta.

  • Viatge a ritme musical
    Veure vídeo

    Viatge a ritme musical

    En aquest capítol, la reportera Eva Clausó anirà a veure el Pep Lizandra, que viu a Músser (Alt Urgell), a qui li diuen el "Fred Astaire dels Pirineus". Amb ell descobrirà una bonica història d'amor i la passió que desperta l'acordió diatònic entre els americans. Entrarà a un búnquer a Martinet, anirà de festa a Arsèguel i a Tuixent, on hi ha l'esperit de les Trementinaires, per acabar provant sake japonès, fet en ple Pirineu, i tocant l'acordió amb el Cadí de fons.

    En aquest capítol, la reportera Eva Clausó anirà a veure el Pep Lizandra, que viu a Músser (Alt Urgell), a qui li diuen el "Fred Astaire dels Pirineus". Amb ell descobrirà una bonica història d'amor i la passió que desperta l'acordió diatònic entre els americans. Entrarà a un búnquer a Martinet, anirà de festa a Arsèguel i a Tuixent, on hi ha l'esperit de les Trementinaires, per acabar provant sake japonès, fet en ple Pirineu, i tocant l'acordió amb el Cadí de fons.

  • Xesco i el seu entorn
    Veure vídeo

    Xesco i el seu entorn

    En aquest capítol la reportera, Eva Clausó, que viatja sola amb la seva càmera, pasturarà amb el Xesco, un formatger del poble de Bar (Alt Urgell), a través del qual descobrirà la passió per aquest ofici i per què li diuen "l'home tranquil". Amb ell farà ruta fins a Organyà per tastar uns embotits centenaris, descobrirà l'essència del mercat de pagès a la Seu d'Urgell i la màgia de viure a Ossera, el poble dels artesans, on tastarà el formatge de tupí i trobarà l'arbre del pa.

    En aquest capítol la reportera, Eva Clausó, que viatja sola amb la seva càmera, pasturarà amb el Xesco, un formatger del poble de Bar (Alt Urgell), a través del qual descobrirà la passió per aquest ofici i per què li diuen "l'home tranquil". Amb ell farà ruta fins a Organyà per tastar uns embotits centenaris, descobrirà l'essència del mercat de pagès a la Seu d'Urgell i la màgia de viure a Ossera, el poble dels artesans, on tastarà el formatge de tupí i trobarà l'arbre del pa.

Anar al contingut