La societat contemporània viu i batega permanentment sota l'ombra de l'espionatge. I Catalunya, com totes les altres, és també terra d'espies. El programa "Tarasca", del 33, presenta la sèrie documental "Doble joc", que s'endinsa, amb una visió real i inèdita, en el món de l'espionatge compaginant trames actuals amb actuacions del passat. Es pretén que l'espectador pugui espiar l'espia i fer-lo partícip d'unes situacions tan insòlites com pròximes.

Cada documental planteja un doble joc en tots els sentits. Doble joc perquè els espies històrics que apareixen a la sèrie tindran l'habilitat d'infiltrar-se en el bàndol contrari per cercar informació. I doble joc perquè, tot i que les tècniques han canviat, descobrirem que els preceptes de l'espia s'han mantingut inalterables. Parlarem amb els protagonistes dels fets i amb altres persones del seu entorn més proper per esbrinar el més petit detall de la vida quotidiana dels espies.

No és una sèrie històrica, són fets d'acció protagonitzats per personatges singulars. Són espies catalans. Són espies que van fer el doble joc i les seves accions s'expliquen des d'una doble perspectiva de passat i de present. Les motivacions, els recels, l'estratègia i la psicologia dels espies queda al descobert. "Tota la sèrie està plantejada de la mateixa manera: volem mostrar la part més humana dels espies, les seves contradiccions, les febleses i les pròpies anàlisis dels protagonistes", assegura Felip Solé, director del programa.
Anar al contingut