Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Fer broma per qüestions de pes

Trenquem tòpics sobre l'obesitat a "Tabús"

David Verdaguer conviu amb quatre persones que viuen obesitat i intenta saber-ne més de prop els problemes i les sensibilitats

David Verdaguer conviu amb la Thaís, en David, la Mar i l'Albert, quatre persones obeses. Junts, intentaran trencar tots els tòpics que envolten les persones que viuen amb aquesta malaltia, que és més greu del que sembla a primera vista. El primer que descobrim en aquest "Tabús" és l'humor que gasten els protagonistes amb l'estrany cas de l'api. Explica l'Albert, que "l'api és l'únic menjar que consumeixes més calories cremant-lo de les que t'aporta". O dit d'altra manera, el fet de mastegar i digerir un api aporta tan poques calories que en gastes més menjant-lo. 

L'Albert és un dels protagonistes del capítol
L'Albert és un dels protagonistes del capítol "Obesitat" de "Tabús"

Amb sis o set anys, l'Albert va fer un canvi metabòlic, "em vaig engreixar molt per un tractament mèdic que vaig tenir". Entre el canvi de metabolisme i una alimentació desordenada, l'Albert va passar a patir obesitat. Explica que "l'obesitat és un desordre amb molts factors diferents, entre els quals hi ha un tema que és mental". I compara el menjar amb una droga de la qual és molt difícil desenganxar-se, ja que la necessites per alimentar-te i no la pots deixar mai del tot. Quan l'Albert es va fer una reducció d'estómac, els metges li van deixar clar que "m'operaven l'estómac, però no el cervell".

La Thais és una de les protagonistes del capítol
La Thais és una de les protagonistes del capítol "Obesitat" de "Tabús"


La Thaïs és model i influencer. Explica que de petita els altres nens es posaven amb ella. "Em deien Peggy, em deien de tot, però jo els pegava i així vaig aconseguir que es deixessin de ficar amb mi. És trist, però així anava la cosa", recorda. Durant molt temps va intentar aprimar-se, fins que es va adonar que "m'aprimés o m'engreixés, sempre em veia grassoneta". El seu xicot és model i la va animar a presentar-se a un certamen de bellesa de gent de talles grans i va quedar "'segona dama d'honor', sense haver fet mai res". Ara és model de talles grans.

El David és un dels protagonistes del capítol
El David és un dels protagonistes del capítol "Obesitat" de "Tabús"

El David va arribar a pesar 308 quilos. "Menjava desmesuradament, tal com em llevava al matí anava a buscar menjar", recorda. El sobrepès provocava que no pogués caminar gaire perquè li feien mal els genolls i l'esquena. Ara pesa uns 100 quilos i "el canvi ha estat brutal" diu.
Una de les coses que més l'afectaven eren les mirades i els xiuxiuejos de la gent, ja que "sense saber el transfons de per què la persona ha arribat a aquella situació ni el que pateix, la jutgen i diuen 'està així perquè menja molt'".

La Mar és una de les protagonistes del capítol
La Mar és una de les protagonistes del capítol "Obesitat" de "Tabús"


"Crec que he fet tants règims que ja no me'n funciona cap ni un" diu la Mar. La primera vegada que en va fer va ser als 18 anys. Explica que a la seva mare no li agradava cuinar i dinaven a fora cada dia. "M'ho vaig passar pipa", recorda "vaig menjar de tot, vaig tastar-ho tot, però no vaig aprendre a menjar". Considera que agafa el menjar com una solució a tot i posa d'exemple una situació que es produeix a la seva feina. "Tenim una broma, quan diem 'tinc mal de cap' contestem 'menja, que et passarà' i la ràbia és que menges i et passa" es lamenta. La Mar considera que mata l'ansietat menjant. 

Setmanes després de l'experiència de "Tabús", tots es van tornar a trobar durant la gravació del monòleg de David Verdaguer i van recordar com van viure els dies en què van participar en la gravació del programa.

Tots quatre han estat la part essencial del "Tabús" "Obesitat" i ens han ajudat a trencar tòpics sobre aquestes malalties, que, segurament, no estan prou normalitzades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut