Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'orientació sexual no és cap problema

Trenquem "Tabús" sobre el col·lectiu LGTBI

David Verdaguer i els protagonistes d'aquest capítol intenten trencar tots els tòpics que envolten les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

El David Verdaguer conviu amb la Sílvia, en Franciscu, la Iolanda, en Gorka i la Rosa, cinc persones del col·lectiu LGTBI. Junts, intentaran trencar tots els tòpics que envolten les persones d'aquest col·lectiu i lluitaran per desfer-se de totes les etiquetes que els acompanyen.

El Franciscu és un dels protagonistes del capítol
El Franciscu és un dels protagonistes del capítol "LGTBI" de "Tabús"

El Franciscu fa memòria i diu que sempre li han agradat els nois. De petit "m'hi acostava com admirat per la seva virilitat, a mi m'interessava estar al costat d'aquell noi i no d'aquella noia, que era la més atractiva del grup" assegura. Però, tot i haver mantingut relacions sexuals tan amb noies com amb nois, explica que el dia que s'adona que és gai és "el dia que m'enamoro d'un tio". 

La Sílvia és una de les protagonistes del capítol
La Sílvia és una de les protagonistes del capítol "LGTBI" de "Tabús"

La Sílvia afirma que és "una persona que abans s'expressava en masculí" i un dia va descobrir que la seva part femenina "era molt millor" i va decidir ser "una millor versió de mi mateixa". Quan va començar a fer aquest trànsit, part del seu món va trontollar, una altra va desaparèixer i una part nova va aparèixer.

La Iolanda és una de les protagonistes del capítol
La Iolanda és una de les protagonistes del capítol "LGTBI" de "Tabús"

La Iolanda, des que va néixer, sempre s'ha identificat com a dona i diu que "la intersexualitat no té a veure amb el fet de no sentir-te ni home ni dona". De petita, els metges van veure que els seus "cromosomes no eren XX, sinó que eren XY i que, en lloc de tenir ovaris, tenia testicles". Als dos anys la van operar i li van treure els testicles. Fins que no va ser més gran no va saber que el que tenia era la síndrome de Morris i això feia que el seu cos es desenvolupés amb una aparença femenina. 

El Gorka és un dels protagonistes del capítol
El Gorka és un dels protagonistes del capítol "LGTBI" de "Tabús"

El Gorka es considera un noi trans i puntualitza que "l'etiqueta trans és important, en tant que considero que té una connotació militant, de força". Mai s'ha sentit nena, i assegura que de petit "em sentia molt còmode quan em confonien amb un nen". 

La Rosa és una de les protagonistes del capítol
La Rosa és una de les protagonistes del capítol "LGTBI" de "Tabús"

La Rosa es va separar del seu home als 35 anys. I va ser a partir d'aquest moment que "comences a ser conscient de petites coses." Se n'adona que quan va pel carrer "qui realment et feia desviar les mirades eren les noies". Tot plegat representa un canvi en la seva vida i, pel que fa al seu entorn, ho gestiona de dues maneres diferenciades: "una part és la família i l'altra part és la resta de la societat", assegura, "i la família sempre pesa més."

Setmanes després de l'experiència de "Tabús", tots es van tornar a trobar durant la gravació del monòleg de David Verdaguer i van recordar com van viure els dies en què van participar en la gravació del programa.

Tots quatre han estat la part essencial del "Tabús" "LGTBI" i ens han ajudat a trencar tòpics i etiquetes que acompanyen aquest col·lectiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut