Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La convivència amb invidents a l'estrena de "Tabús"

Veure la ceguesa en clau d'humor

TV3 aposta per un format valent i arriscat conduït per l'actor David Verdaguer, que dona visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús. En el primer capítol, el programa demostra que l'humor és una gran eina, si no la millor, per remoure consciències al voltant de la ceguesa.

En l'estrena de "Tabús", David Verdaguer conviu amb la Maria, el Pep, la Mercedes i el Gabriel, quatre persones invidents. Junts, intenten trencar tots els tòpics que envolten les persones cegues i descobreixen una nova manera de veure la vida.

Aquesta dinàmica serà l'habitual en cada capítol. L'actor, com a mestre de cerimònies, convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l'Empordà per conviure-hi durant una setmana.

 

El Davd Verdaguer conversa amb la Maria, invident després d'un accident de trànsit
David Verdaguer conversa amb la Maria, invident després d'un accident de trànsit (CCMA)

 

Al llarg d'aquests dies, aprofiten per coneixe's a fons i passar uns dies de convivència agradables mentre xerren dels tabús que els acompanyen i sobre com se senten tractats per la societat.

 

 

Entre els protagonistes del primer capítol, dos dels quals arriben al mas empordanès amb el seu gos pigall, són el Gabriel, un medallista paralímpic amb glaucoma degenaratiu i molt poca visió des que va venir al món; la Maria, que té una discapacitat visual total després de tenir un accident anant amb moto en què va xocar contra un camió; el Pep, un cec de naixement acostumat a viure "en el món dels que hi veuen", i la Mercedes, que, amb 26 anys, treballava d'infermera a l'Hospital Clínic i, en una revisió oftalmològica durant l'embaràs, va ser diagnosticada de retinosi picmentària, una malaltia hereditària.

 

El Pep explica al David Verdaguer què ha representat tota una vida sense veure-hi
El Pep explica a David Verdaguer què ha representat tota una vida sense veure-hi (CCMA)

 

Interès humà

"Tabús" és un espai d'interès humà que riu amb persones de qui no s'hauria de riure. Després de les vivències compartides amb invidents, David Verdaguer passarà set dies amb persones amb malalties terminals, amb diversitat funcional, de diferents ètnies, del col·lectiu LGTBI, amb trastorns mentals, amb obesitat i amb situació de pobresa.

Setmanes després de la convivència, els protagonistes de cada capítol es retroben, amb 300 persones de públic, a la cèlebre sala La Paloma de Barcelona, on David Verdaguer interpreta un monòleg en clau humorística sobre els tabús de cada col·lectiu. El públic de cada programa està format per altres persones del col·lectiu i dels seus familiars i amics.

 

 

Un format d'èxit internacional

El format original belga del programa, ha estat nominat a un Premi Emmy Internacional en la categoria de millor programa d'entreteniment per la seva valentia, tendresa, respecte i capacitat de fer riure a parts iguals.

A Bèlgica, s'està produint la segona temporada del format i ja s'ha adaptat a Austràlia, Suïssa i el Canadà. Catalunya és el quart territori a adaptar el format.

 

Sopar entre els protagonistes del primer capítol de
Sopar entre els protagonistes del primer capítol de "Tabús" (CCMA)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut