A cada programa, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l'Empordà per conviure-hi …
A cada programa, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l'Empordà per conviure-hi durant una setmana

"Tabús" és un format valent i arriscat conduït per l'actor David Verdaguer, que dona visibilitat a col·lectius que normalment han de conviure amb molts tabús: persones que han conviscut amb una addició, treballadors i treballadores de la indústria pornogràfica, dones que no han pogut complir el seu desig de ser mares, antisistema, persones amb una bellesa no normativa, persones amb altes capacitats, persones que estimen sense seguir els estàndards de la societat i la gent gran. A cada capítol, el conductor convida persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances a l'Alt Empordà per conviure-hi durant una setmana. Al llarg d'aquests dies, aprofiten per conèixer-se a fons i passar uns dies de convivència agradables mentre xerren dels tabús que acompanyen el seu col·lectiu i sobre com se senten tractats per la societat. Setmanes després d'aquesta convivència, els protagonistes de cada capítol es retroben a la cèlebre sala La Paloma de Barcelona, on David Verdaguer interpreta un monòleg en clau humorística sobre els tabús de cada col·lectiu. El públic de cada programa està format per altres persones del col·lectiu i els seus familiars i amics.

La segona temporada s'engega amb el gran aprenentatge de la primera, amb temes nous i que no s'han fet a cap altra adaptació del format al món, amb més localitzacions i amb més monòleg. Un altre canvi substancial és el canvi de casa per obrir el programa a nous paisatges i activitats. "Tabús" és una aposta ferma i trencadora que dóna veu a persones que no acostumen a estar representades a la televisió i ho fa amb la màxima sensibilitat i respecte.

La primera temporada d'aquest format va aconseguir tenir una audiència mitjana de 467.000 espectadors i va ser líder destacat de la seva franja cada setmana. A més, ha guanyat el Premio Iris del Jurado 2020 atorgat per l'Academia de la Televisión, i el Premi al Millor Format d'Entreteniment, concedit pel Zoom Festival Internacional de Ficció Televisiva, dos guardons que reconeixen la valentia de tractar temes delicats a través de l'humor.

Un format original belga de Panenka distribuït per Lineup Industries i produït per El Terrat (The Mediapro Studio) nominat a un Premi EMMY Internacional en la categoria de millor NonScripted Entertainment per la seva valentia, tendresa, respecte i capacitat de fer riure a parts iguals. Una nova manera de demostrar que l'humor és una gran eina, si no la millor, per remoure consciències.

Anar al contingut