David Verdaguer presenta "Tabús"
David Verdaguer presenta "Tabús"
Format al Col·legi del Teatre de Barcelona, ​​David Verdaguer és una de les cares més habituals de l'escena catalana, on ha fonamentat la seva carrera. Ha format part de la companyia resident del Teatre Lliure i ha representat més d'una trentena d'obres. Entre els seus treballs més recents destaquen "La importància de ser Frank", dirigida per David Selvas, "Un cop l'any" i "Molt soroll per no res", totes dues dirigides per Àngel Llàcer. En paral·lel, ha desenvolupat també un ampli treball en televisió i cinema.
En l'àmbit del cinema, el seu llançament i el reconeixement li va arribar de la mà de Carlos Marques-Marcet amb "10.000 KM" (2014), guanyadora de la Bisnaga d'Or al Festival de Màlaga, entre altres guardons. Amb aquest treball, David Verdaguer va obtenir el Premi Gaudí al millor actor i la nominació al Goya al millor actor revelació. També va rebre, al costat de Natalia Tena, el Premi Especial del Jurat al millor duo d'actors al Festival de Cinema SXSW (Austin).
Posteriorment arribarien "Requisitos para ser una persona normal" (2015), de Leticia Dolera; "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas" (2016), de Maria Ripoll, i "100 metros" (2016), de Marcel Barrena. El 2017 va estrenar "Estiu 1993", òpera prima de Carla Simón, per la qual va rebre el Premi Goya al millor actor secundari, entre altres guardons; i "Tierra firme", de nou sota les ordres de Carlos Marques-Marcet, per la qual va rebre el Premi Gaudí al millor actor protagonista.
Fa poc l'hem vist a "Els dies que vindran" (2019), tercer treball al costat de Carlos Marques-Marcet, i "Lo dejo cuando quiera" (2019), dirigida per Carlos Therón, una de les pel·lícules més taquilleres del 2019. El 2020 estrenarà "Uno para todos", dirigida per David Ivabalundain.
En televisió, ha treballat en programes d'humor com "Polònia" i "Crackòvia", i en sèries com "El cor de la ciutat", "Ventdelplà", "La sagrada família" i, més recentment, a "Nit i dia", "La Embajada", "Vida perfecta" i "Capítulo 0".
Anar al contingut