El presentador de "Tabús", David Verdaguer, durant la presentació del programa per videoconferència
El presentador de "Tabús", David Verdaguer, durant la presentació del programa per videoconferència
"Tabús" es presenta en roda de premsa virtual

David Verdaguer: "L'humor és la manera més seriosa d'enfrontar-te als problemes"

L'actor David Verdaguer és el presentador de "Tabús", el nou programa de TV3 que posarà una mirada diferent i desinhibida sobre col·lectius amb els que normalment no ens atrevim a fer broma

L'actor David Verdaguer és el presentador de "Tabús", el programa que a partir d'aquesta setmana podrem veure cada dimecres a les 22.15 a TV3 i que ens farà riure amb persones de qui no hauríem de riure. Es tracta de persones que formen part de col·lectius que normalment han de conviure amb idees preconcebudes o temes dels que no es parla obertament, com les persones cegues, amb malalties terminals, amb obesitat o en situació de pobresa, entre d'altres.  

A la presentació per videoconferència, Verdaguer ha explicat que el format de programa el va "enamorar": "Tot i que havia dit que no a moltes feines de presentador, en aquest cas vaig dir que sí". I quin és aquest format? Doncs a cada capítol, David Verdaguer convida quatre o cinc persones d'un mateix col·lectiu a una casa de vacances on passen uns dies de convivència mentre xerren dels tabús que els acompanyen. Setmanes després, es retroben i Verdaguer interpreta un monòleg en clau humorística sobre els tabús de cada col·lectiu. "L'humor permet tractar les persones ni com a herois ni com a pobrets", diu Verdaguer, "ens salva la vida, és la manera més seriosa d'enfrontar-te als problemes i de poder dir coses que normalment no es poden dir d'una manera tan directa."

Presentació de
Presentació de "Tabús" per videoconferència


El moment del programa en què és més explícit l'ingredient de l'humor és a la part del monòleg. Per David Verdaguer, aquest moment "acollona, perquè surts a un escenari amb els convidats de cada col·lectiu, els seus familiars i gent del col·lectiu que no coneixes que estan relacionats amb el tema directament o indirectament." Però pel que explica la Maria Petit, una de les protagonistes del capítol dedicat a la ceguesa, sembla que el David se'n va sortir amb nota. "Jo tenia molta por de com seria el monòleg, però vaig riure molt i fins i tot la meva àvia s'ho va passar molt bé", recorda la Maria.

A la presentació per videoconferència de "Tabús" també hi ha estat present la Mar Vilaró, que explica que es va decidir a participar al programa que tracta l'obesitat perquè "és important trencar els tabús, et diuen que no pots fer gimnàs, que no pots fer moltes coses, però ho podem fer tot". Per aconseguir arribar a elaborar un programa com "Tabús" "havíem de fer-ho de la mà dels col·lectius i associacions", explica Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals de TV3, "va ser crucial per garantir l'èxit del format, si no ens hauríem estavellat".

Dimecres, a les 22.15, s'estrena "Tabús", un programa que ens farà riure, ens emocionarà i, segurament, ens farà empatitzar, ja que com avança David Verdaguer "sempre et sents reflectit amb alguna cosa del que veus al programa, tots podem formar part d'aquests col·lectius".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut