QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Vall de Camprodon, territori de frontera

Els rius Ter i Ritort vertebren una vall plena d'història medieval i contemporània ideal per explorar-la a peu

Pont Nou de Camprodon

La Vall de Camprodon està formada per sis municipis: Camprodon, Molló, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases i Sant Pau de Segúries. Un territori fronterer ple d'història i nuclis medievals perfectes per passejar-hi en família. Comencem la descoberta de la vall a Camprodon, on l'imponent pont Nou us donarà la benvinguda, just on conflueixen el riu Ter i el Ritort. Recorrent l'eix comercial del municipi arribareu fins al monestir de Sant Pere, un temple romànic de visita obligada, i podeu completar el recorregut buscant la quinzena de fonts que hi ha repartides dins i fora del nucli urbà. És imprescindible també la visita al nucli de Beget, un dels pobles més bonics de Catalunya.  

Seguint el curs del Ritort riu amunt, anirem a parar a Molló, que conserva l'origen medieval amb l'església de Santa Cecília com a monument emblemàtic. Però com a municipi fronterer que és, va ser un lloc clau durant l'exili de refugiats de la Guerra Civil, a través del Camí de la Retirada. A Molló també hi trobareu un parc d'animals amb circuits d'aventura als arbres ideal per conèixer la fauna salvatge de la zona, en família. 

Una marmota a Molló

Tornem a Camprodon per seguir ara el recorregut del Ter amunt, per anar a trobar el naixement del riu. La primera parada és Llanars, municipi característic per la seva vegetació, torrents i fonts regats pel Ter. Una bona parada tècnica on gaudir de les zones verdes i espais de joc amb la canalla. El següent municipi que trobarem és Vilallonga de Ter, on podeu fer diversos camins i rutes que us portaran fins als nuclis d'Abella, la Roca i Tregurà. Busqueu-hi el drac de Vilallonga i quedeu-vos a veure l'espectacle de llum i so que fa dues vegades al dia!  

Acabarem de remuntar el riu fins a Setcases, porta d'entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. El poble és característic per les seves cases i carrers de pedra, i l'església de Sant Miquel, i també pel patrimoni natural. Si pugeu fins a Ulldeter en cotxe, podreu anar caminant fins al naixement del riu Ter.  

Finalment, a l'altre extrem de la vall, riu avall, hi ha Sant Pau de Segúries, porta d'entrada a la Vall de Camprodon i on trobareu restes de la calçada original de la Via Romana que unia Besalú i França. A l'octubre s'hi fa una caminada popular amb vestits de l'època. Seguint el curs del riu també trobareu un tram de la ruta del Ter amb un impressionant bosc de ribera, ideal per passejar-hi. 

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra