Panellets, castanyes, Halloweeen... i una programació especial castanyada!

Al SX3, en un intent de connectar amb els nens i també amb la seva realitat, celebrem el Castaween o el Castaloween

Tot i que encara anem amb màniga curta, dilluns que ve celebrarem la castanyada
Una escena de "Wonder"

#NouSX3 #SomS3 #SomX3 #Castaween #TotsSants

Ja fa anys que ho fem així, com fan moltes escoles del país. És tan fàcil o tan complex com seguir transmetent la nostra tradició de menjar castanyes i panellets i incorporar-hi el més atractiu del Halloween: les disfresses i les pel·lícules o les sèries de por. És un exemple de cap a on vol caminar aquest nou SX3: com a transmissor de la cultura catalana hem d'acostar la nostra tradició als més petits però, al mateix temps, no ignorar el que els interessa i els engresca. És bàsic, per nosaltres, formar part del seu dia a dia.

Per tal que pugueu parlar de la castanyada a casa, us hem preparat un recull de continguts que hi estan relacionats i que estan disponibles al vostre espai de famílies i escola. Us recomanem, especialment, un reportatge de l'"Infok" que explica l'origen de la castanyada i de Halloween. Si no l'heu vist, mireu-lo de seguida, perquè veureu que les dues celebracions parteixen d'un mateix lloc i, al final, només són maneres diferents de pensar en els morts. Ja us avisem que és un dels vídeos més vistos aquests dies a les plataformes digitals.

Al món S3 ja fa dies que cantem "La castanyera" amb "Fa la la", un programa nou del qual us parlarem més endavant però que ha arribat per formar part de la cultura musical dels més petits. En Titó ens explica com es fa una carbassa i en Mic ens ensenya a fer panellets. I aquesta setmana hem estrenat les "Històries de por de la Masha", un dels personatges preferits dels més petits.

Mic i la castanyada(CCMA)

Al món X3, en canvi, la gran festa la farem dilluns, 31, i el dia 1, perquè encara que molts de vosaltres potser feu pont, nosaltres no tanquem. Aquell dia, si connecteu amb l'X3, veureu un capítol especial de "Projecte Beta" que serà determinant per començar a veure que en aquell magatzem passen coses que no són normals. Al "Ràndom" és imprevisible què poden haver preparat el David i la Maria, i l'"InfoK" també prepara un programa temàtic centrat en la celebració de la castanyada.

Tot i que encara anem amb màniga curta, dilluns que ve celebrarem la castanyada.
Una escena de "Wonder"("Wonder")

El dia 1 el protagonisme és per al cinema familiar. Apunteu-vos aquestes dues cites: a les 9 del matí, "Lego Ninjago", un film molt divertit i amb un humor i una ironia que també us agradarà molt com a adults. I, a les 15.30, per a la sobretaula, "Wonder", una pel·lícula que parteix d'un dels llibres juvenils més llegits a Catalunya i que explica el dia a dia d'un nen amb la síndrome de Treacher Collins, una malaltia que l'ha deixat fora de l'escolarització fins als deu anys, i ell, de manera molt valenta, pren la decisió d'anar a l'escola i compartir el seu dia a dia amb altres nens.

Esperem que tingueu una bona castanyada i que gaudiu de la nostra companyia!