QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Sou més de pirates o de cavallers?

Bocins d'història que podeu descobrir en família entre castells i monuments medievals, amb el carnet del SX3

Piratia Castell Castelldefels
Piratia Castell Castelldefels

Aquesta setmana us proposem descobrir històries de pirates i cavallers en alguns castells medievals que podeu visitar gratis amb el carnet del SX3.  

Si teniu ganes de jugar en família posant-vos en la pell d'un pirata, no us podeu perdre l'experiència Piratia al castell de Castelldefels. Una visita immersiva en què podreu aprendre tots els secrets i estratègies de la pirateria en diversos espais interactius i jugant. Tot plegat està ubicat en un castell medieval, símbol del municipi, que també us oferirà unes vistes impressionants des de la terrassa i una bonica passejada pels jardins. 

I si us fascina el món dels castells i els cavallers, una bona opció també és la visita al castell de la Santa Creu de Calafell. Una fortalesa mil·lenària on podreu impregnar-vos de la vida medieval i on podreu emprovar-vos un casc de cavaller, baixar a la cisterna o entrar a la garjola, entre altres punts d'interès. I ja que sou a Calafell, podeu arrodonir el dia amb la visita a la ciutadella ibèrica, un poblat del s. VI aC que s'ha reconstruït per entendre millor com vivien els ibers i els cossetans.

Cavallers al castell de la Santa Creu de Calafell
Cavallers al castell de la Santa Creu de Calafell

Altres visites relacionades amb la història i l'època medieval que podeu fer gratis amb el carnet són a Solsona i a Tarragona. Amb la visita Solsona monumental descobrireu el nucli antic i les muralles amb guia local que ho farà divertit i amè. El recorregut inclou el santuari del Miracle, i anireu a veure també el quarto dels gegants. A més, podeu arrodonir el dia amb la visita al conjunt Olius monumental, a deu minuts en cotxe de Solsona.  

I amb el recorregut Descobreix Tarragona tindreu una visió completa dels principals monuments de la ciutat, que són patrimoni mundial, incloent-hi la catedral gòtica, o el circ i l'amfiteatre romans. I recordeu que si voleu més propostes gratuïtes amb el carnet, les trobareu totes a la web del SX3

Notícies relacionades
anar a la dreta
anar a l'esquerra