Un recull d'històries inspiradores

Rosa Parks o Malala: dones i noies amb vides que inspiren i tenen influència en la societat

Artistes, activistes o científiques que treballen per fer un món millor i que han de ser referents per a les noves generacions

Durant molts anys, els únics referents històrics que ha tingut la societat han estat masculins. La "quota" femenina era mínima i gairebé obligada. Però els temps estan canviant i ja fa uns anys que tenim tots l'obligació de posar en valor la vida de moltes dones i noies que treballen i han treballat per canviar el món, per fer millor la societat o, simplement, per fer millor les seves vides. Els nens i, sobretot, les nenes, necessiten aquests referents per inspirar-se i per saber que hi ha moltes maneres i mirades de fer un món millor.

Les vides inspiradores no sempre han d'aconseguir grans fites per a la humanitat. Hi ha històries de superació que també poden ajudar els nens i nenes a entendre que, amb esforç i constància, es poden superar molts obstacles.

En aquest llistat trobareu la història de dones com la Rosa Parks, que va lluitar perquè les dones i els homes negres tinguessin els mateixos drets que els blancs.

 

 

També noies que han posat en risc la seva vida per reclamar drets per a les dones, com la jove Malala, defensant el dret de les noies pakistaneses a anar a l'escola i rebre la mateixa educació que els nens.

 

 

I històries de superació com la de la Jana Arimany, que va tenir un accident i ara va en cadira de rodes. La seva positivitat i el seu esforç l'ajuden a millorar el seu dia a dia.

 

 

Un llistat que hem d'anar ampliant amb el compromís de tothom.