QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Noguera Pallaresa, ràfting i molt més!

Pobles de muntanya amb encant, oficis tradicionals i memòria històrica al cor del Pirineu

Ràfting a la Noguera Pallaresa
Ràfting a la Noguera Pallaresa

Pirineus - Noguera Pallaresa és la destinació de turisme familiar d'aventura per excel·lència. El riu vertebra la comarca del Pallars Sobirà, travessant-la de nord a sud, amb el ràfting com a activitat estrella i convertint-la en destinació esportiva en piragüisme en aigües braves. Si us atreviu a provar el descens en ràfting per la Noguera Pallaresa, amb el carnet del SX3 ho podeu fer de franc a Sort i a Llavorsí.  

Si sou més de tocar de peus a terra, però, us proposem que descobriu la vida i la cultura d'aquesta destinació formada per cinc municipis (Baix Pallars, Soriguera, Sort, Rialp i Llavorsí). Us recomanem visitar algun dels 65 nuclis de població que en formen part i que són característics per les cases de pedra amb teulades de pissarra, ponts romànics, capelles i castells, vestigis del que va ser un dels comtats catalans més importants. A l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua, a Llessui, coneixereu un dels oficis més antics i tradicionals de la zona, i al Museu de Gerri de la Sal podeu veure com s'extreia aquest condiment del brollador d'aigua salada (visita gratuïta amb el carnet).

Museu de Gerri de la Sal
Museu de Gerri de la Sal

El pas del temps i de l'ésser humà deixa empremta en aquest territori d'alta muntanya, on podeu trobar diversos espais de memòria històrica. Una visita curiosa que podeu fer és el despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes, a Soriguera, on hi ha restes de l'edat del bronze, medievals, de la Guerra Civil i contemporànies en un únic espai. 

El Pallars Sobirà té un entorn natural privilegiat; no en va és la comarca amb més zones protegides de Catalunya. Teniu infinitat de rutes per fer a peu i en bicicleta, per lliure o guiades, pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, i el seu entorn. Podeu descobrir per què és geoparc mundial de la Unesco contemplant formacions geològiques úniques com l'Argenteria, al congost de Collegats, que va inspirar Antoni Gaudí. I podeu enlluernar-vos amb el cel nocturn distingit com a destinació Starlight.

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra