Les gotes de pintura estan vives

"Mironins", aventures als quadres de Joan Miró

Tres gotes de pintura dels colors bàsics -el blau, el groc i el vermell- són les protagonistes d'aquesta sèrie que es va estrenar al canal Super3 el 23 de desembre de 2021.

La sèrie està inspirada en l'obra de Joan Miró i està basada en "Mironins. Un llibre per jugar i aprendre amb Joan Miró", d'Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy. Es tracta d'una esbojarrada aventura multicolor en el món de l'art, plena d'humor i fantasia perquè els nens es diverteixin mentre fan servir la imaginació.

"Mironins" està dirigida a infants d'entre 3 i 7 anys d'edat. Cada capítol de la sèrie té una durada d'uns 7 minuts i les protagonistes són tres gotetes de pintura: els mironins. Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca i els visitants marxen a casa, les tres gotetes, la Ro, el Blu i la Low, cobren vida als quadres del pintor i viatgen d'obra en obra per viure aventures trepidants al costat d'una infinitat de personatges tan surrealistes com inoblidables. A l'interior dels quadres, els mironins, i també els infants i els adults, descobriran el fascinant univers de l'art, on la creativitat i la imaginació són inesgotables.

 

 

Els personatges protagonistes

Blu: és un mironí encantador, sensible i tendre, a qui li agrada estar sempre en companyia dels seus amics. Blu, que s'assembla a un nen de tres anys, està molt en contacte amb les seves emocions i, o bé es posa supercontent i riu sense reserves o arrenca a plorar com si s'acabés el món per qualsevol nimietat. És bastant dormilega i el més despistat de tots, amb certa tendència a perdre's pel museu.

Low: és la més perspicaç de tots i sempre té a punt una bona idea o un "gadget" adequat per a cada ocasió. Low té una visió diferent de la realitat que els traurà de molts problemes, però també en provocarà alguns altres. És una mironina amb un esperit emprenedor i crític, que actua com si fos una nena de vuit anys, però també és una mica rondinaire. Té unes ulleres immenses sense les quals no s'hi veu.

Ro: si es tracta de velocitat, ningú guanya la Ro i els seus patins! A més, la seva força no té límits i és capaç d'aixecar qualsevol objecte. Ro entra en acció abans de pensar, cosa que a vegades la fica en problemes. No té vergonya i li encanta fer el pallasso davant dels seus amics, o del primer que passi per davant. Pot ser una mica egocèntrica, però té bon cor. S'assembla a una nena de cinc anys, intrèpida i feta de pura energia.

 

"Mironins" és una sèrie creada per Mikel Mas Bilbao i Celia Rico Clavellino i produïda per Cornelius Films, Wuji House, WD Walking The Dog, Hampa Studio, Peekaboo Animation, Televisió de Catalunya, À Punt, RTVE i Ketnet. Compta amb el suport de la Fundació Joan Miró, la Successió Miró, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Institut Valencià de Cultura (IVAC), VAF i Creative Europe Media, The Media Pioneers, GAC, PROAnimats i Catalan Films.

El llargmetratge "Mironins" està nominat als premis Goya i Gaudí 2021.