Foment de la lectura

La tiktoker Maryam serà la cara del SX3 per recomanar llibres als nens i les nenes

El canal s'alia amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil per promoure la lectura en un moment de caiguda de la comprensió lectora 

La tiktoker Maryam serà la cara del SX3 per recomanar llibres als nens i nenes
Maryam, la nova cara del SX3 per a promoure la lectura(CCMA)

El SX3 acaba de presentar una nova veu prescriptora de llibres per als nens i nenes. Es diu Maryam i des de les xarxes socials i les plataformes digitals del canal recomanarà llibres infantils i juvenils en català de l'SX3. Té 22 anys, és del Bages i té milions de seguidors a les xarxes socials on parla de la seva passió: la lectura. Només a TikTok té prop de 2 milions de seguidors gràcies a les seves propostes literàries. 

La tiktoker Maryam serà la cara del SX3 per recomanar llibres als nens i nenes
Foto de família al lliurament del premi Atrapallibres i Protagonista Jove

Aquesta iniciativa és la nova aposta de l'SX3 que s'ha aliat amb l'IBBYcat - Consell Català del llibre Infantil i Juvenil per promoure la lectura en un moment de caiguda de la comprensió lectora entre els alumnes de primària. En aquesta línia, aquest any el SX3 ja ha creat la Superbiblioteca per Sant Jordi i ha celebrat la Supernit en més de 200 biblioteques arreu del país. 

La iniciativa d'una jove que animi a llegir des de ben petits els seguidors de l'SX3 s'ha presentat durant el lliurament dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove que promou l'IBBYcat - Consell Català del llibre Infantil i Juvenil. La presentació l'ha fet la cap de Continguts Infantils Laia Servera al Teatre Kursaal. En aquest espai de Manresa, s'ha celebrat l'entrega dels premis, que s'atorguen a les millors obres de literatura infantil i juvenil en català de l'any 2022 triades per un jurat literari format per 11.000 infants i joves lectors.