InfoK
El programa s'emet
De dilluns a dijous, a les 19.30
Un "casteller" a l'espai

El primer nanosatèl·lit català ja té nom: Enxaneta!

Els súpers han triat amb les seves votacions el nom de l'aparell, que es llançarà a l'òrbita de la Terra el 20 de març

 

Els súpers han respost massivament a la crida que els va fer l'"InfoK" i han deixat clara la seva decisió: el primer nanosatèl·lit català es dirà Enxaneta. Ara només cal esperar uns quants dies al bateig oficial, que serà el 20 de març, quan l'Enxaneta sortirà volant cap a l'exterior de l'atmosfera terrestre des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan.

L'Enxaneta és el primer nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya, i, tot i que és petitó, espera el seu llançament amb una missió molt important: servirà per fer que internet arribi de manera més fàcil a les parts del territori català on encara costa que hi arribi amb les connexions terrestres.

El nom Enxaneta s'ha imposat amb més de 1.800 vots davant d'altres noms molt originals com Espiadimonis, Flaix, Gaudí, Infokaire, Intrèpid, Llampec, Llibertat, Patufèlit i Valentina.

Tots els que han fet possible l'existència de l'Enxaneta estan molt contents amb aquest nom. Recordem que un nanosatèl·lit és un aparell molt petit que puja molt amunt, pràcticament a l'espai exterior. En el món casteller, els enxanetes són els nens i nenes més petits i petites, que s'enfilen fins a dalt de tot dels castells. Sona ideal, oi?