QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Delta del Llobregat, espais naturals i modernisme

Un oasi de biodiversitat que convida a la conscienciació i que conviu amb l'oferta històrica i cultural

Espais naturals del delta del Llobregat
Espais naturals del delta del Llobregat

El delta del Llobregat és un oasi de biodiversitat entre el massís del Garraf i Montjuïc on hi ha aiguamolls, canyissars, prats humits, pinedes i platges, que són refugi de centenars d'espècies d'ocells i altres animals. Hi ha diversos espais naturals visitables al marge dret del riu, però cal consultar-ne els horaris d'obertura, ja que són espais protegits. Per arrodonir una jornada de conscienciació envers la natura al Prat de Llobregat, us proposem que també visiteu la Fundació per la Conservació i la Recuperació d'Animals Marins (CRAM), amb entrada gratuïta per als menors de 4 anys, 5,50 euros per als infants de 5 a 12 anys i 8,50 euros per als adults, i que visiteu l'exposició "Menja, actua, impacta!" de Fundesplai, gratuïta amb el carnet del SX3. 

La natura és justament la principal inspiració del modernisme, i al delta del Llobregat en trobem una bona mostra amb joies com la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, amb la cripta, obra de Gaudí, com a element més emblemàtic (l'entrada és gratuïta per als menors de 10 anys i a partir de 8 euros per als adults). També podeu seguir el rastre del modernisme amb l'itinerari Jujol a Sant Joan Despí i amb la visita als Museus d'Esplugues - Can Tinturé i "La Rajoleta" (gratuït per als menors de 12 anys i 4 euros la visita combinada). Són els antics forns d'Esplugues de Llobregat on es van produir bona part de les ceràmiques que avui decoren el Park Güell o la Casa Ametller de Barcelona.

Cripta de la colònia Güell
Cripta de la Colònia Güell

Els recursos naturals han permès que hi hagi assentaments humans a la zona des de temps immemorials. Endinseu-vos al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà (gratuït amb el carnet) per saber com vivien els habitants de la zona fa 6.000 anys. I feu un recorregut per la història, des del període ibèric fins a l'actualitat, al Museu de Sant Boi de Llobregat, ubicat a Can Barraquer i molt a prop de les termes romanes i la torre de Benviure (gratuït per als menors de 12 anys, i 3 euros l'entrada combinada). 

Finalment, per acabar la descoberta del delta del Llobregat amb la natura com a eix vertebrador, és imprescindible una aturada a Cornellà de Llobregat. Al parc de Can Mercader hi trobareu un gran zona verda, amb àrees de joc i un circuit en trenet ideal per passar-hi el matí. Dins el mateix parc hi ha, també, el Museu de les Matemàtiques, on grans i petits descobrireu la ciència dels números amb propostes interactives i activitats de manipulació (entrada lliure).

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra