De debò és una broma?

Els límits, les normes, l'espontaneïtat, veritat o ficció. Si no et fa gràcia, no és una broma?

Un rei pujat dalt d'una pell de taronja
Una mà de contes: El rei burleta

ELS LÍMITS, LES NORMES, L'ESPONTANEÏTAT, VERITAT O FICCIÓ
Si no et fa gràcia no és una broma? Quan és de debò? Quan és una broma?

Els contes que us presentem a continuació intenten marcar la diferència entre la ficció i la realitat. La broma és fer creure a un altre alguna cosa que no és, només per veure la seva reacció o per jugar amb els seus sentiments i les seves reaccions. La broma juga amb els límits de la realitat i la ficció i necessita un marc, un escenari, una ocassió que li sigui favorable. El palau d'"El rei burleta", el circ de "Pinxa Punxa", el teatre de "Romeu, Julieta i jo", el sopar d'"El banquet imaginari"...

 

ROMEU, JULIETA I JO

Romeu, Julieta i jo. Saps per què el Quim s'aixeca cridant enmig del teatre?
El Quim no ha anat mai al teatre. La veritat és que li fa mandra. Enmig de la representació, el Quim s'aixeca cridant perquè s'ha enamorat de l'actriu i no sap diferenciar entre realitat i representació. En sortir, el Quim demana perdó a tothom.

 

PINXA PUNXA

Pinxa Punxa. En Cotofluix té por de veritat o ho fa veure? El conte és una representació teatral amb instrumental i elements d'infermeria. La xeringa fa bromes al cotó fluix perquè perdi la por de la injecció del metge. Fa veure que el punxarà, però no el punxa.

 

EL BANQUET IMAGINARI

El banquet imaginari. Creus que al Shacabac, que està passant tanta gana, li fa gràcia que li facin bromes amb el menjar?
Un nen avorrit fa bromes sobre el dinar a un altre que té gana. El que té gana segueix la broma fent veure que s'ho creu fins que fa caure al primer en un parany. Finalment, mengen i juguen tots dos junts.

 

EL REI BURLETA

El rei burleta. En què es converteix el rei quan la gent li diu que ja n'hi ha prou de bromes?