QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Costa Daurada: llargues platges combinades amb Romanticisme i imperi romà

Refresca't a Cambrils, Salou, Vila-seca, la Pineda Platja i Tarragona

Font Laberint, a Salou

A la Costa Daurada trobareu quatre destinacions imprescindibles de turisme familiar: Cambrils, Salou, Vila-seca, la Pineda Platja i Tarragona, que us ofereixen llargues platges de sorra blanca i una pila de racons i activitats per descobrir.

Us proposem començar la descoberta fent una visita al parc Samà de Cambrils, gratuït amb el carnet del SX3, un jardí botànic d'estil romàntic on podreu veure 1.500 espècies de flora i fauna. La tarda la podeu dedicar a descobrir Cambrils, i la millor manera de fer-ho és recórrer el municipi en bicicleta, ja que té 25 quilòmetres de carril bici. És imprescindible fer una aturada al port de Cambrils per veure l'arribada de les barques de pesca, que cap a les cinc de la tarda entren a port envoltades de gavines i carregades de peix (tot l'any excepte al maig i al juny, per veda ecològica). O si sou més de fer activitats aquàtiques, al Nàutic Parc hi trobareu una oferta variada.

Arribada de les barques al port de Cambrils

L'endemà al matí podeu tornar al port de Cambrils per agafar un minicreuer que us portarà fins a Salou i que és gratuït amb el carnet del SX3 (recordeu mirar els horaris per no perdre el de tornada!) Si teniu ganes de caminar, podeu agafar el camí de ronda, un recorregut de nou quilòmetres per descobrir l'entorn natural del cap de Salou, on trobareu fins a 23 miradors. O, si ho preferiu, podeu agafar el trenet turístic que us passejarà pels principals punts d'interès de la ciutat (val 4 euros per als nens i 6 euros per als majors de catorze anys). Una parada obligada són les fonts ornamentals del passeig Jaume I, ja sigui per refrescar-se de dia com per gaudir de l'espectacle de llum i música al capvespre.

Una altra opció és acostar-se fins a Vila-seca per gaudir de la platja de la Pineda, on durant els mesos d'estiu hi ha un club infantil gratuït. També podeu fer una visita al castell de Vila-seca (gratuït per als menors de divuit anys), lligat a la història de la ciutat des del segle XII.

I no podeu acabar la vostra estada a la Costa Daurada sense descobrir Tarragona i tot el seu patrimoni romà, així com el litoral. Si voleu explorar  la costa, podeu optar per fer una ruta amb el vaixell Tarragona Blau (de franc per als menors de vuit anys i 15 euros a partir de nou anys) o, si us agrada més l'aventura, fer una ruta en caiac per gaudir del castell de Tamarit des del mar.