QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Costa Brava: Blanes i Platja d'Aro

Punt de partida de la Costa Brava, seguint els camins de ronda sense perdre de vista el mar

Pescador Sa Palomera, a Blanes
Pescador Sa Palomera, a Blanes

Blanes, i més concretament la roca de sa Palomera, marca el límit sud de la Costa Brava. Des del mirador situat al capdamunt de la formació rocosa hi ha una vista privilegiada del litoral que marcarà l'inici de la nostra visita. A més, aquest punt és escenari també del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava que es fa cada any al mes de juliol.  

Si us agrada la idea de contemplar la costa des del mar, a Blanes podeu sortir a navegar a vela en família i és també un dels punts de partida dels creuers que recorren el litoral. Totes dues activitats les podeu fer gratis amb el carnet. O si preferiu quedar-vos a terra i gaudir de vistes privilegiades, és imprescindible la visita al Jardí Botànic Marimurtra, on també podeu entrar de franc amb el carnet del SX3. És un jardí ubicat damunt d'un penya-segat, ple d'espècies vegetals exòtiques que us despertaran els cinc sentits.  

Camí de ronda Nord, a Platja d'Aro
Foto: Jordi Geli / Ajuntament Castell-Platja d'Aro i s'Agaró

Els camins de ronda ressegueixen tota la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, i són una forma ideal de recórrer a peu el litoral amb tota la família, sense perdre de vista el mar. A Platja d'Aro hi trobem dos trams emblemàtics i ben diferents: el camí de ronda Nord, que connecta platges i cales amb camins i túnels fins a Sant Antoni de Calonge, i el camí de ronda de s'Agaró. Aquest és conegut per ser l'únic de caràcter arquitectònic i és bé cultural d'interès nacional. Són dos quilòmetres de recorregut ample i planer i té un tram adaptat per a persones amb cadira de rodes (a l'oficina de turisme us donaran indicaccions de com accedir-hi).  

De tornada a Platja d'Aro, no us podeu perdre la visita al Parc dels Estanys. Recorreu-lo a peu o en bicicleta i descobriu les nombroses espècies d'ocells que hi viuen i les escultures de gran format. I per rematar el cap de setmana, és imprescindible la visita al centre històric de Castell d'Aro, també declarat bé cultural d'interès nacional. Aquí, a més dels espais medievals, hi trobareu el Trenet de la Vall d'Aro, on grans i petits podreu pujar al circuit de trenets en miniatura, que està en funcionament els diumenges.  

Vídeos relacionats
anar a la dreta
anar a l'esquerra