QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

8 activitats per fer amb els més petits a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre

Natura i cultura per descobrir en família amb el carnet del SX3!

Observació d'aus a Món Natura delta de l'Ebre
Observació d'aus a Món Natura delta de l'Ebre

Al Titó li encanta anar d'excursió i descobrir la natura tocant i visitant llocs increïbles. Si voleu fer com el Titó i explorar el territori en família, us animem a conèixer dos santuaris de natura que trobareu a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre: el Món La Bassa, al Vendrell, és un centre de rescat d'animals amb un projecte educatiu propi (5 euros, donació mínima) i MónNatura Delta de l'Ebre, un centre per entendre i conèixer la biodiversitat del Delta (infants 5 euros, adults 10 euros).  

A més, si visiteu aquesta part del territori, hi trobareu un munt d'activitats ideals per fer amb els més petits de la casa i que són gratuïtes amb el carnet del SX3. A Calafell, hi podeu visitar el castell de la Santa Creu, podreu recórrer la construcció, conèixer el passat medieval de la vila i emprovar-vos una armadura de cavaller. També podeu anar a la ciutadella ibèrica, un jaciment arqueològic únic al país per descobrir com vivien els ibers fa 2.500 anys. I finalment podeu conèixer la tradició marinera del municipi al centre d'interpretació del Calafell Pescador.

Museu d'Alcover
Museu d'Alcover

Al Museu d'Alcover, hi descobrireu que antigament el mar arribava fins a les muntanyes de Prades, i podreu fer-hi l'activitat "Triàsic en família" per crear el vostre propi fòssil marí. Ben a prop d'allà, a Reus, hi ha el Gaudí Centre i l'Institut Pere Mata, dues joies del modernisme que us permetran conèixer l'arquitectura inspirada en la natura d'Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner.  

També és ideal per als més petits explorar el Parc Samà de Cambrils, un jardí romàntic ple de palmeres, roures i més grans arbres que voregen el llac on viuen ànecs i tortugues i on trobareu illes, ponts i un gran espai per jugar a l'aire lliure. Encara a Cambrils podeu sortir a navegar amb vaixell i fer un minicreuer fins a Salou per conèixer la Costa Daurada des del mar. 

Finalment, una mica més al sud hi ha Benifallet, on podeu viure dues experiències en una amb el pack per visitar les Coves Meravelles i navegar en llagut pel riu Ebre: us endinsareu sota terra per descobrir formacions rocoses increïbles i fareu un tomb pel riu amb l'embarcació típica dels pescadors de la zona.