QUÈ FEM EL CAP DE SETMANA?

7 parcs infantils que marquen la diferència

Amb jocs i tobogans, amb bestioles, o amb una vegetació singular, hem triat parcs del territori on passar un gran dia amb amics o en família

Figures gegants al Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar
El Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar té escultures gegants amb motius infantils

Els nens i nenes necessiten sortir de casa com l'aire que respiren, tots sabem què passa quan fa massa hores que estan quiets o tancats, oi? Nervis, mals humors, i rabietes...L'esbarjo a l'aire lliure és bàsic per a fomentar l'energia positiva i l'oci saludable en família. I si esteu avorrits d'anar sempre als mateixos espais de joc del barri o del poble, us proposem alguns dels parcs més peculiars que hi ha al país.

1. Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar
Si us voleu perdre en un parc descomunal aquest és el lloc, hi ha zones de joc per a totes les edats. Son 40 mil m2 amb àrees per practicar esport, espai per a monopatins, jocs sensorials per als més petits, o escultures gegants. Cada any hi passen més de 100 mil persones. Les instal·lacions tenen una oferta molt variada, i el primer que el visitant veu és el castell d'aires fantàstics que el rep a l'entrada. També hi ha una caseta de Hansel i Gretel, envoltada d'escultures de material escolar i dolços de tamany gegant en les que els nens i nenes poden escalar i activitats a l'amfiteatre del parc. Podeu consultar informació a la web del Parc Francesc Macià.

Figures gegants al Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar
Figures gegants al Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar (Ajuntament de Malgrat de Mar)

2. Parc de l'Oreneta, a Barcelona
Es tracta d'un bosc urbà de grans dimensions a tocar de Collserola i amb una bona oferta d'activitats a fer. El trenet és l'estrella per als més petits, recorre el bosc i passa per ponts, túnels i estació inclosa. Al parc hi ha arbres catalogats, diverses zones infantils, la més gran amb taules de ping-pong i un estany amb peixos. I també hi trobareu el Poni Club Barcelona, on es pot contractar una volta a lloms dels animals.

El Parc de l'Oreneta és un dels pulmons de Barcelona
El Parc de l'Oreneta és un dels pulmons de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Hi ha zona de pícnic i les piscines de Can Caralleu a tocar. Al Parc del Castell de l'Oreneta s'hi pot arribar amb transport públic, FGC.  

3. Parc de Vallparadís de Terrassa
Amb el Parc de Catalunya de Sabadell és un dels parcs urbans més grans de Catalunya i d'Europa. Té 395 mil m² i inclou edificis monumentals, com el Castell Cartoixa, les esglésies de Sant Pere, el Museu Tèxtil o la Casa Baumann. També acull una quinzena de zones de joc infantil, zones de pícnic, i el Jardí de les Percepcions, primer museu científic a l'aire lliure de l'estat espanyol. Si voleu fer passejades a peu o en bicicleta podeu recórrer els 3,5 kms que fa d'una punta a un altre.

El Parc de Vallparadís de Terrassa
El Parc de Vallparadís de Terrassa és un dels més grans d'Europa (Ajuntament de Terrassa)

4. Parc de Catalunya de Sabadell
Fa 430 mil m2 de superfície aprofitable, és descomunal. Hi trobareu diverses zones d'esbarjo i lloguer de patinets a l'estiu i de barques per navegar pel llac artificial. Fins i tot té dues zones de joc infantil, una amb tobogans gegants, un observatori astronòmic amb un telescopi privat, el més gran d'Europa, una masia del s.XV, i un circuit ferroviari.

Llac del Parc Catalunya de Sabadell
Llac del Parc Catalunya de Sabadell (Ajuntament de Sabadell)

5. Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú
Té una superfície de 330 mil m2 i compta amb accés directe a la platja. El parc acull quatre zones de joc infantils, pistes poliesportives, trenets amb circuit, una Torre dedicada al món mariner, i una zona protegida pel projecte de regeneració a la desembocadura del Torrent de Sant Joan on es poden observar aus en llibertat.

Parc de Ribes Roges, a Vilanova i la Geltrú
Parc de Ribes Roges, a Vilanova i la Geltrú (Ajuntament de Vilanova i la Geltrú)

6. Parc de La Costeta de Begues al Baix Llobregat
Tres tobogans gegants us esperen en aquesta pineda que també amaga una zona de joc de cordes, tot molt ben integrat a la natura. Al parc de la Costeta els tobogans llisquen fàcilment entre els pins. Es va construir en una antiga zona de vinyes, i hi ha una llarga zona d'aterratge que fa els tobogans molt segurs. Els pins fan ombra i tot plegat és una zona molt agradable on fins i tot els menys atrevits acabaran perdent la por. També hi ha una jugateca ambiental que programa propostes per a gaudir en família.

Els tobogans del Parc de la Costeta de Begues tenen un aterratge molt pla i segur
Els tobogans del Parc de la Costeta de Begues tenen un aterratge molt pla i segur (AMB/ Santiago Periel)

7. Parc dels Sentits (Jardins Terramar) de Sitges

Al Jardí dels Sentits hi ha instal·lacions per a despertar noves sensacions
Al Jardí dels Sentits hi ha instal·lacions per a despertar noves sensacions(Visitsitges.com)

Els jardins de Terramar de Sitges són un espai molt agradable per a passejar i al final hi ha el Jardí dels sentits, una proposta diferent pensada tant pels nens i nens com per a les persones amb discapacitat psíquica. Les instal·lacions per a l'oïda més destacables són el xilòfon de peces de marbre i els taulons de fusta incrustats al terra que emeten sons en pujar i baixar. També hi trobareu una tirolina pensada pels més petits i unes taules de pícnic.

Els jardins noucentistes de Terramar son un espai molt agradable per a passejar
Els jardins noucentistes de Terramar son un espai molt agradable per a passejar (Visitsitges.com)

I per si us ho voleu apuntar a l'agenda, els jardins noucentistes de Terramar dissenyats als anys 20 acullen a l'estiu el certamen musical Festival Jardins de Terramar.