General

Sharing a future: Una mà de contes a la Fira del llibre de Bolonya

Ja ha arribat el dia i la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya ja és aquí! Com sabeu la cultura catalana és la convidada d'honor d'aquest any

Ja ha arribat el dia i la Fira del llibre infantil i juvenil de Bolonya ja és aquí! Com sabeu la cultura catalana és la convidada d'honor d'aquest any. Un fet molt important perquè ajudarà a que els escriptors i il·lustradors catalans de literatura infantil i juvenil puguin ser coneguts arreu del món, i siguin traduïts i publicats a un munt de països.
 


El programa Una mà de contes, que ja es veu per nens de més de dotze països, participa a tres de les activitats que ha programat l'Institut Ramon Llull per a l'ocasió. L'objectiu és explicar el nostre programa i com col·labora amb artistes, escriptors i amb les escoles de Catalunya.

El dilluns dia 3, a la recepció oficial dels convidats d'honor, es passarà una selecció de capítols amb una mostra dels il·lustradors que han col·laborat amb Una mà de contes.

El dia 4 el Manuel Barrios, director d'Una mà de contes, i l'Anna Manso escriptora i guionista del programa, participaran a la taula rodona Transmèdia: el mitjà és el missatge? Per parlar sobre l'experiència de treball a través del nostre web: com aquesta permet veure els capítols online, enviar participacions al taller de dibuix, llegir un munt d'informació i recursos adreçats als mestres per poder treure suc als nostres contes a l'aula, o crear contes tal i com hem fet amb algunes escoles.
 


I el dia 6, a la biblioteca Salaborsa, farem un taller amb les nenes i els nens de l'Escola Monterumici de Bolonya. Els explicarem el nostre programa, que s'ha emès ja a Itàlia, i després, a partir del conte "La nena i la lluna" de l'escriptor italià Antonio Prete, adaptat per l'escriptora Teresa Duran, crearem un munt de dibuixos que després ens serviran de base per a la producció d'un nou capítol. Per fer-ho més fàcil hem creat un tutorial en italià perquè els nostres amics de Bolonya, i tothom qui ho vulgui d'Itàlia, ho tingui més fàcil per conèixer què fem, pugui recuperar els capítols doblats a l'italià i puguin col·laborar amb nosaltres.

Prometem explicar-vos-ho tot a la tornada!
Anar al contingut