SENTIU L'ESTIU?

L'ombra d'un arbre, les fulles que semblen cantar, la brisa del mar com un perfum que ens fa somiar ... hummm ... hi havia una vegada ... Des d'Una mà de contes us proposem una selecció de contes perquè aquest estiu el gaudiu amb els cinc sentits

L'ombra d'un arbre, les fulles que semblen cantar, la brisa del mar com un perfum que ens fa somiar ... hummm ... hi havia una vegada ...

Des d'Una mà de contes us proposem una selecció de contes perquè aquest estiu el gaudiu amb els cinc sentits. i us convidem a participar en qualsevol dels tallers del web per explicar-nos com sentiu l'estiu.

A QUÈ FA OLOR L'ESTIU?

De vegades estem tan atents a què veiem i escoltem, que se'ns oblida que tenim nas i que les olors i els perfums també poden viatjar per l'espai com la llum i el so. Fins i tot ens poden explicar històries. Les olors sempre ens fan recordar: persones, llocs, aventures ... A què fan olor les vacances? I l'estiu? A platja, com la de la Gavina Darina? A nit de lluna plena i Txa, txa, txa? O al bosc on viu el Bernat?
 


Enllaços:
- Col·lecció OlorVisual / Olor de Cadaqués
- De quin color és aquesta olor? (1 i 2)
- Contes entrellaçats


PER ALS GUSTOS MÉS EXQUISITS

L'estiu és ideal per viatjar des de la cuina: provant menjars dels llocs que visitem o de persones que ens visiten a nosaltres; preparant receptes d'altres països o cultures, i per què no? inventant nosaltres mateixos nous plats i combinacions. Perquè t'inspiris aquí tens alguns suggeriments del nostre xef: marcians i ous fregits, paella valenciana i unes sardinetes a les matemàtiques.
 


Enllaços:

COM UNA CARÍCIA

A l'estiu passem més temps a l'aire lliure i la pell es fa més sensible: l'hem de protegir del Sol, ens avisa quan ens hem d'acostar una miqueta quan sortim a passejar a la nit, i ens dóna molt de gust quan ens banyem i quan abracem al nostre osset de peluix preferit o un nou amic o amiga; quan li donem un petó a algú que ens agrada o ens cau molt bé o quan l'avi ens acarona el cap amb afecte. Suau com una perla, tendre com un petó i sempre a l'abast de la .
 


Enllaços:

UN REGAL PER A L'OÏDA

Com una carícia per a la pell, la música és una carícia per a l'oïda. No es veu, no es toca, no fa olor, no té gust... però quan escoltem música o cantem, la sentim per tot el cos, ens emocionem, el cor batega diferent i ens posem a ballar. L'estiu és ideal per escoltar música en viu, amb músics de veritat: en les festes dels pobles, en concerts, pel carrer... a Bremen, a l'Àfrica o a casa, com el Josep del conte Tocant la vida.
 


Enllaços:

MIRAR ÉS DIVERTIT

En el conte Veig cares l'Elena descobreix cares per tot arreu mirant a través de la seva càmera fotogràfica. I en el conte inspirat en el mural La batalla de Mallorca del MNAC, podreu trobar un rei a qui li encanta jugar a "veig veig". Per cert, si mireu molta televisió aneu amb compte amb alguns programes, que no us passi com en el conte Llami, llami on un presentador enreda a tothom dient que les llaminadures són bones per a les dents.
 


Enllaços