General

Joaquim Carbó i el primer conte. Felicitats i gràcies

Ja fa 50 anys de la primera edició de La casa sota la sorra. Ningú podia escriure en català i el Joaquim, amb uns amics, es van atrevir a fer-ho. Per molts anys i gràcies Joaquim Carbó

Ja fa 50 anys de la primera edició de La casa sota la sorra. Ningú podia escriure en català i el Joaquim, amb uns amics, es van atrevir a fer-ho.

Per molts anys i gràcies Joaquim Carbó. Heu vist el conte Joaquim Carbó i el primer conte ? L'hem penjat a la nostra web en un lloc d'honor perquè el pugueu recuperar. Al conte descobrireu que en Joaquim va començar a escriure contes en català quan a Catalunya feia molts anys que ningú ho feia. Hi havia una dictadura i tot era molt difícil. Però ell, amb d'altres persones, va fundar la revista Cavall Fort.

Ara en Joaquim Carbó està de celebració. Li toca bufar espelmes perquè es compleixen els 50 anys de la 1a edició de La casa sota la sorra. El llibre l'han llegit moooolts nens i nenes que han gaudit amb les aventures del seu protagonista, en Pere Vidal. Al llarg d'aquests 50 anys el Joaquim no ha deixat d'escriure històries, contes i novel·les per a petits i grans i ha esdevingut un dels escriptors més importants de casa nostra.
 
També pots llegir l'entrevista de Joaquim Carbó per a Una mà de contes a Contes entrellaçats, una petita història de la literatura


Si voleu felicitar-lo podeu anar a laBiblioteca Jaume Fuster de Barcelona, el dissabte 19 de novembre al festival. El festival Gràcia Llegeix ha preparat una taula rodona amb escriptors de literatura infantil i juvenil, en honor al Joaquim Carbó. Ah, i abans de començar es projectarà el capítol del nostre programa. I la segona oportunitat de felicitar-lo serà el 23 de novembre. A les 19 hores, se li dedicarà un homenatge al Centre d'Arts Santa Mònica. Si hi voleu anar, afanyeu-vos perquè l'aforament és limitat!

 


Per molts anys Joaquim Carbó!
 
 


Si el vols felicitar pots fer un dibuix amb el taller de dibuix del web. L'hi farem arribar.
Anar al contingut