"Una mà de Contes" mostra els Jocs Florals

Ja podeu veure el conte guanyador del 2018, "La girafa Fari perd les taques", i els dos finalistes, "Planeta verd" i "La Luri vol conèixer el Sol"

 

Per quart any consecutiu, l'espai del canal Super3 "Una mà de contes" convertirà el projecte guanyador i els finalistes de la categoria de conte audiovisual il·lustrat dels Jocs Florals Escolars en capítols del programa. Enguany, els Jocs Florals Escolars de Catalunya arriben a la sisena edició i avui ja s'ha obert la convocatòria per participar-hi. La convocatòria s'adreça a tots els alumnes de primària de Catalunya i els contes presentats han de ser de creació pròpia i presentats per un grup classe, dins de la categoria de conte audiovisual il·lustrat. Coincidint amb aquesta convocatòria, "Una mà de contes" estrena aquesta setmana els tres contes guanyadors de l'edició de l'any passat.

La girafa Fari perd les taques

El conte, il·lustrat amb tècniques de collage, explica la història d'una girafa que vol veure món i pel camí va fent amics que l'ajuden quan té algun problema. Aquest va ser el conte guanyador de l'edició del 2018. L'han il·lustrat els mateixos nens i nenes de 3r de la classe de les girafes de l'escola Isaac Peral de Terrassa, que, a més, n'han fet la interpretació musical de la banda sonora. L'escriptora i guionista de televisió Anna Manso n'ha adaptat el guió.

La Luri vol conèixer el Sol

En aquesta història, la Luri té un somni i per aconseguir-lo haurà de descobrir el misteri que s'amaga a dins de l'escola. Aquest conte, presentat pels alumnes de l'Escoleta Groga de l'Institut-Escola Trinitat Nova de Barcelona, va ser un dels finalistes i l'ha il·lustrat Jordi Vila Delclòs, un magnífic aquarel·lista guanyador del premi Junceda 2017. L'adaptació del guió ha anat a càrrec d'Elisenda Roca, periodista, presentadora de televisió i escriptora de literatura infantil i juvenil.

Planeta verd

Els protagonistes d'aquest conte són l'os Valentí i dues foques, la Teia i la Pia. Tots tres són molt amics i els agrada molt jugar plegats, però la contaminació fa que el gel es fongui i que les seves vides estiguin en perill. Un pescador els ajudarà a demanar ajuda. Aquest conte finalista s'ha animat amb la tècnica stop-motion, amb plastilina i suro. El van presentar els alumnes del grup de primària de l'escola Gafarró ZER Alt Lluçanès. L'ha il·lustrat Meritxell Duran, una artista que, a més de dibuixar fa escultures i fa classes al Museu de la Xocolata. L'adaptació del guió és de l'escriptor Joaquim Carbó, un dels fundadors de la revista "Cavall Fort".

Tots tres ja es poden veure a la web del Super3.