Els valents també tenen por?

Reconeixement d'emocions, pròpies i d'altres. Tens por de dir que tens por? De què tens por?

Un parell de figures de nens entre formes geomètriques que imiten cases
Una mà de contes: Mesela i Naïm

Els personatges d'aquests contes comencen a perdre la por quan confien en ells mateixos i reconeixen fins a on es poden arriscar. El Pere està a punt de perdre el cap però sap demanar ajuda a temps. La llebre sap que pot comptar amb els amics. Els pagesos aprendran a confiar en ells mateixos tot i el que diguin els altres. I la Salma i el Hamal compten amb l'escola per tornar a recuperar la confiança.

 

EL QUE DIRÀ LA GENT. De què tenen por els pagesos? Escoltar què ens diu la gent està bé. S'aprenen moltes coses, però hem d'anar amb compte. Un pagès i el seu fill van a la ciutat amb el seu cavall. Amoïnats per què dirà la gent, acaben fent coses que potser, a ells mateixos, els semblen estranyes. Sort del cavall, que els recorda qui són.

 

MESELA I NAÏM. Què fa parlar la Salma al final del conte?
La Salma i el Hamal són dos nens refugiats de la guerra de Síria. Han patit molt des que van perdre els pares i la seva casa. Salvats per la Creu Roja, són acollits en una escola. Un dia es decideixen i expliquen la seva història. El nen la narra i la nena fa moure les figuretes a la pantalla. Al final, la Salma parla per primera vegada des que va arribar. Potser ha començat a confiar. Són dos nens molt valents.

 

EN PERE SENSE POR. Per què torna feliç a casa en Pere? En Pere no sap què és la por i surt a buscar-la. Després d'enfrontar-se amb diverses proves, finalment coneix la por quan es veu amb el cap als peus.

 

LA LLEBRE PORUGA I L'ERUGA QUE NO S'ARRUGA. Què fa la llebre quan té por?
Una eruga entra al cau d'una llebre i, al sentir que dins el cau la seva veu ressona molt, juga a fer por i espantar la llebre i la resta d'animals. Finalment, la granota, que té la veu molt greu, serà qui espanti l'eruga i la faci sortir del cau.