Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

La Nenúfar i la Matoll a... "Operació Sant Jordi"

Text: Santi Anaya
Il·lustració: Àlex Roca
Editorial: Planeta

L'Àlex ha creat un nou invent: unes ulleres de realitat virtual que permeten viure un llibre com si fossis a dins. Com si fossis un personatge més i formessis part de la història. Què has de fer? Només cal introduir el llibre que t'interessi dins la màquina, posar-te les ulleres i... gaudir d'una gran experiència en 4D. Però, clar, les ulleres són un invent de l'Àlex! Penses que tot sortirà bé?

imatge

La Nenúfar i la Matoll a..."Operació Llampec"

Text: Santi Anaya
Il·lustració: Àlex Roca
Editorial: Planeta

El Llampec és l'hàmster de la classe de la Nenúfar i la Matoll, i cada cap de setmana va a la casa d'un dels nens de la classe. Aquest cap de setmana li ha tocat anar a la Matoll i, per tant, l'hàmster va a la casa de la Família del Super3. La Nenúfar el vol cuidar com sigui, i la Matoll, preocupada per allunyar-la de la mascota, no s'adona que en Rexi, el tiranosaure de l'hivernacle, està molt, però que molt a prop!

imatge

Horaci l'inuit. Estimats vikings

Text: Anna Espinach
Il·lustració: Òscar Sarramia
Editorial: Base
L'Horaci i la Sedna troben una estàtua de pedra al mig de les glaceres. En Resh, l'home més savi del poblat, no sap qui és l'home representat que té un casc de viking. L'Horaci i la Sedna decideixen investigar qui és i quina és la història de l'estàtua.
imatge

L'enemic

Text: Davide Cali
Il·lustració: Serge Bloch
Editorial: Takatuka

Les guerres són difícils d'entendre. Hi ha vegades que els que lluiten, encara les entenen menys. Un soldat veu l'enemic com l'ésser més horrible del món, però, a mesura que passen els dies, s'adona que l'enemic és com ell: té por, gana, està cansat i troba a faltar la seva família. Ara bé, qui farà el primer pas per acabar amb la guerra?

imatge

El meu avi pirata

Text: Laia Massons
Il·lustració: Zuzanna Celej
Editorial: Akiara Books

Cada diumenge, l'avi portava els seus dos nets a l'illa dels tres pirates. Allà, en un banc, els explicava centenars d'històries, de vegades inventades però, molt sovint, als nens els agradava escoltar la història personal del seu avi. Un dia, l'avi se l'enduen a l'hospital. Després de moltes setmanes, torna a casa però ja no és el mateix. Ara, més que mai, els nets hauran d'estimar l'avi.

imatge

Josephine Baker

Text: Agathe Soriet
Il·lustració: Mª Isabel Sánchez Vegara
Editorial: Alba

Aquest llibre pertany a la col·lecció Petita&Gran que recull la història personal de dones que han estat importants en la història de la humanitat. La Josephine Baker era una nena pobra que va néixer a la ciutat de Saint Louis. No tenia diners ni sabates, però era feliç ballant. De ben petita, va descobrir que, als Estats Units, no es tractava igual els negres que els blancs. Com que no ho va entendre, va lluitar per canviar-ho.

imatge

Els diaris de la Cirera. La pluja d'estels

Text: Joris Chamblain
Il·lustració: Aurélie Neyret
Editorial: Alfaguara

Cinquè llibre d'"Els diaris de la Cirera". Aquesta vegada, el diari de la Cirera comença recordant la figura del seu pare, que va morir quan ella només tenia 4 anys. A vegades li costa recordar-ne detalls. Per això, la Cirera demana a la mare que l'ajudi a recordar-lo. Aquesta vegada, el "personatge misteriós" d'"Els diaris de la Cirera" serà ella mateixa.

imatge

La nena huracà i el nen esponja

Text: Ilan Brenman
Il·lustració: Lucía Serrano
Editorial: Animallibres

La nena huracà no para mai quieta. Des de ben petita que juga, corre, salta i no perd ni un segon a calmar-se. El nen esponja és molt tranquil. Abans de fer res, observa, estudia, pensa i, aleshores, si ho veu tot clar, fa. Un dia, tots dos es troben al parc. La nena huracà el convida a jugar, però el nen esponja no ho té gaire clar.

imatge

Què em contes, Caputxeta?

Text: José Carlos Andrés
Il·lustració: Éric Puybaret
Editorial: Animallibres

La Caputxeta està tipa que el conte sempre s'expliqui de la mateixa manera. Està cansada de fer les coses com han de ser, perquè així ho marca la tradició. Per això, un dia decideix canviar la seva capa vermella per una de colors. La Caputxeta no vol fer el que diu la tradició, sinó ser ella mateixa.

imatge

La bala de vidre de l'Idris

Text: René Gouichoux
Il·lustració: Zaü
Editorial: Blume

L'Idris està jugant amb l'única bala que té en un poblet de l'Àfrica. Un dia, una bala diferent, amb un soroll ben fort, creua l'aire per sobre de l'Idris. La seva mare l'agafa i l'amaga a casa seva. Després d'uns dies, tot sembla normal i l'Idris torna a jugar amb la seva única bala. Però, novament, apareixen uns homes que disparen un altre tipus de bales. La tranquil·litat s'ha acabat per a l'Idris, que haurà de fugir amb la seva mare.

imatge

Mercè Rodoreda, valenta com tu

Text: Natàlia Cerezo
Il·lustració: Roser Calafell
Editorial: La Galera

Mercè Rodoreda va ser una gran escriptora. Actualment, hi ha molta gent arreu del món que llegeix els seus llibres. Per arribar a ser una gran escriptora, la Mercè va haver de recórrer un camí molt difícil. I, finalment, ho va aconseguir perquè va ser una dona molt valenta! Amb aquest llibre, descobriràs la seva història.

imatge

No hi vull anar!

Text: Elisenda Roca
Il·lustració: Cristina Losantos
Editorial: Bambú

El Dan i l'Aina estan preocupats. Han de marxar de colònies, però els fa por dormir fora de casa. I si s'enyoren? I si es maregen? I si tenen ganes de vomitar? I si se'ls escapa el pipí mentre dormen? Tots dos asseguren als seus pares que no volen marxar de colònies. Hi aniran? I si hi van, s'ho passaran bé?