Llegim!

Et recomanem: "El cap als núvols", de Bernat Cormand

Una bonica història d'amistat i amor entre dos nois

Dibuix d'una platja amb una pilota i la portada del llibre que és un nen d'esquenes
Un llibre per a aquest estiu: "El cap als núvols"

Aquesta novel·la té dos protagonistes: l'Elies i en Tomàs. Tots dos tenen onze anys i van a la mateixa classe. El Tomàs acaba d'arribar a l'escola. La seva situació personal és complicada perquè el seu pare ha mort fa poc i la seva mare té una depressió. La família viu amb els avis. En canvi, l'Elias, té uns pares i uns avis que l'estimen i l'entenen.

Aquest curs, l'Elies està feliç d'anar a l'escola. Altres anys ha estat difícil perquè en Daniel no l'ha deixat tranquil. Però l'Elies està convençut que aquest curs serà diferent. Segurament perquè té el suport de la Vane, la seva millor amiga, però també per l'arribada del Tomàs.

La novel·la acompanya l'Elies i el Tomàs en la seva relació tan especial. Tots dos la viuran d'una manera diferent.

En què t'has de fixar?

En com el Bernat Cormand, l'autor del llibre, narra amb molta naturalitat i sensibilitat una relació entre dos nois. El llibre està escrit en tercera persona i això permet explicar tots els fets amb objectivitat i sense jutjar cap dels personatges que hi apareixen.

Fixa't també en les il·lustracions i la portada, que les ha fetes el mateix autor del llibre.  

Per què te la recomanem?

Perquè no és fàcil trobar històries d'amistat i amor entre persones del mateix sexe en la literatura juvenil. Aquesta ho fa i no intenta alliçonar ni tampoc jutjar ningú, només narrar una història bonica i delicada.

A quina edat el pots llegir?

A partir dels 10 anys.

Bona lectura!

Anar al contingut