Una recepta ben dolça

Pastís de tassa

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 2 iogurts
  • 90 g de farina = 1 iogurt i mig de farina
  • 40 g de sucre = mig iogurt de sucre
  • 1 ou
  • 20 g de mantega = 2 cullerades soperes o 1 dit iogurt de mantega si està líquida, 1 nou de la mida d'una cullerada sopera si està sòlida.
  • 5 g de llevat en pols = 1 cullerada petita de cafè
  • Canyella en pols
  • 50 g de formatge cremós = 2 cullerades soperes generoses o ben plenes
  • 1 beina de vainilla
  • Mel
  • 1 poma

Elaboració

1. Trenqueu l'ou en un recipient alt i hi afegiu un iogurt i el sucre.

2. Agafeu la mantega i poseu-la en una tassa de cafè amb llet. Foneu-la uns segons al microones i un cop estigui liquida, afegiu-la al recipient.

3. Barregeu la farina i el llevat i passeu-los per un colador, de manera que la barreja caigui dins d'un bol.

4. Afegiu-la al recipient i amb un braç elèctric tritureu-ho fins que formi tot plegat una crema homogènia. Poseu-hi un polsim de canyella.

5. Repartiu la barreja en dues tasses de cafè amb llet fins una mica més de la meitat.

6. Poseu una tassa al microones i coeu-la a màxima potencia (900 W) i sense tapar durant 1 minut i 30 segons aproximadament.

7. Depenent de la mida de la tassa, pot ser que es necessitin 10-15 segons més.

8. Traieu la tassa amb l'ajut d'un drap perquè no us cremeu i deixeu-la reposar uns segons.

9. Poseu a coure l'altra tassa al microones i deixeu-ho reposar.

10. Preneu l'altre iogurt i barregeu-hi el formatge cremós.

11. Amb un ganivet, feu un tall al llarg de la beina de vainilla i partiu-la pel mig. Rasqueu la polpa interior i afegiu-la al formatge. Guardeu les beines per a altres elaboracions.

12. Renteu i peleu la poma. Amb l'ajuda d'una cullera petita per a gelats, aneu traient boles de poma i reserveu-les.

13. Passeu un ganivet de cuina pel marge de la tassa per tal de poder desemmotllar el bescuit.

14. Poseu-lo en un plat i salseu al voltant la crema de iogurt i formatge. Poseu les boles de poma pel damunt i amaniu-ho amb un fil de mel.

 

Observacions

Podeu posar ratlladura de pell de llimona o taronja a la crema.

Si canvieu una tercera part de farina per cacau en pols, obtindreu un bescuit de cacau.

Segons la mida i l'alçada de la tassa, pot ser que hagueu de retocar el temps de cocció.

Com que és un bescuit que es fa tan de pressa, el millor és coure'l i menjar-se'l acabat de fer.

Perquè sigui més complet, també podem afegir-li uns fruits secs, fruita deshidratada o, fins i tot, una mica de pastanaga ratllada a la massa del bescuit.

Es pot utilitzar farina integral, que no només ens aportarà més fibra a la recepta, sinó que  també donarà una coloració més torrada, recordant els típics pans de pessic que es fan al forn.

Aquest tipus de bescuits al microones s'han popularitzat els darrers anys amb el nom de "mugcakes" o, altrament dits, "pastissos en una tassa" o "pastissos a la tassa".