Estrena aquest dijous

"Missió Àrtic" crida tota la família a salvar el planeta

Quatre adolescents i un explorador viatgen al pol nord per entendre el fenomen del desglaç i ensenyar-nos per què ens hem d'esforçar a aturar el canvi climàtic

Aquest Nadal, el Super3 estrena una sèrie nòrdica plena de neu, esquís i algun trineu. No obstant això, no espereu veure-hi el Pare Noel. "Missió Àrtic" és una producció noruega que ha estat premiada internacionalment gràcies a la seva qualitat i als valors ecològics que transmet.

Tal com ens han advertit els científics des de fa dècades i es constata en cimeres com la celebrada recentment a Glasgow, el clima de la Terra canvia a una velocitat que no ens podem ni imaginar en la nostra vida diària, però que es fa evident en fenòmens com el desglaç o la inestabilitat atmosfèrica que provoca desastres puntuals però cada vegada més freqüents.

 

 

Als adults també els toca!

Els protagonistes de "Missió Àrtic" són la Johanne, l'Elias, l'Erika i en Johannes, dues noies i dos nois noruecs de dotze i tretze anys. Per la seva joventut, molts súpers podran identificar-se amb ells, però el seu objectiu també és conscienciar els grans des del punt de vista dels nois i les noies que podrien heretar el planeta amb una situació climàtica molt més greu.

Els quatre joves emprendran una gran expedició que seguirà les passes de l'històric científic, polític, humanista i explorador Fridtjof Nansen (1861-1930) cap al pol nord. Per enfrontar-se a les dificultats d'aquest viatge rebran l'entrenament d'un autèntic explorador, l'Aleksander Gamme, que també els farà de guia.

Junts, aprendran per què es fon el glaç del pol per fer adonar als adults de les greus conseqüències que aquest fenomen pot tenir per a la seva pròpia generació, si no s'hi posa, urgentment, aturador.

"Missió Àrtic" s'estrena dijous 23 a les 20.00, i durant les vacances de Nadal se'n podrà veure un nou capítol de dilluns a divendres, a la mateixa hora.