Mic

El programa s'emet De dilluns a divendres, a les 8.50 i a les 17.30
Dissabte i diumenge, a les 8.30
Voleu jugar a les endevinalles?

"Endevina, endevineta" al "Mic"

Amb el programa "Mic" podeu descobrir noves endevinalles o recordar-ne de tradicionals en vídeos pensats per jugar amb els més petits.

Les endevinalles ajuden a desenvolupar l'ús del llenguatge perquè fan servir en l'enunciat metàfores, comparacions i jocs de paraules, però sense deixar de ser un entreteniment. L'equip del "Mic" n'ha fet una col·lecció en forma de vídeos il·lustrats amb titelles. La veu que explica l'enigma va acompanyada d'imatges que s'han gravat amb un teatret senzill i alhora molt atractiu per a l'espectador.

 

Laia Gimó, directora del "Mic", explica com va ser el procés de treball:

"L'equip va triar algunes endevinalles populars i a partir del text va crear-ne les imatges. Tots els petits escenaris s'han construït amb elements domèstics, com es fa normalment al programa."
"També hi ha endevinalles noves, escrites especialment per al 'Mic' i dedicades a objectes que coneixen bé els infants."
"Cada vídeo s'ha titulat amb la resposta per si pares i mestres volen buscar endevinalles per l'objecte o per un tema, ja que els nens que veuen el 'Mic' encara no saben llegir i trobaran la resposta a la narració i a la imatge. Sobretot, hem pensat les endevinalles com un joc."

Aquesta és una de les 25 endevinalles que s'han publicat en digital des del 12 d'abril.

 

 

Les endevinalles fan referència a animals, elements de la natura o objectes de la vida quotidiana. Totes elles centrades en éssers o objectes que els més petits coneixen i que poden identificar amb facilitat. Les 25 endevinalles es poden trobar en un repositori al web del Super3 i també a Youtube.

Els pares o mestres que vulguin jugar amb els més petits a endevinar, poden veure-les de manera individual, o també incloses en els capítols habituals del "Mic" amb cançons i altres històries del titella amb els seus amics.

 

Si fas clic, pots veure'n tota la col·lecció

 

L'"Endevina, endevineta" és el nou projecte del "Mic" després de l'èxit del "Cançoner del Mic", que ha sumat milions de visualitzacions a les plataformes digitals del Super3 i també a Youtube. En els últims anys, el "Mic" també ha publicat diferents llibres que s'han convertit entre els més venuts en l'àmbit infantil. Aquest titella d'ulls grans i somriure ample, és el nino més estimat per als súpers més petits, i també un referent entre les famílies.