Postres salades!

Pão de queijo

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Pa 

  • 500 ml llet sencera 
  • 500 g midó de iuca (dolç) 
  • 350 g de formatge curat ratllat 
  • 150 ml oli d'oliva verge 
  • 3 ous 
  • Oli per untar 
  • Sal (opcional) 

 

Confitura de tomàquet i farigola 

  • 500 g de tomàquets madurs 
  • 100 g de sucre 
  • Farigola fresca 

 

Crema de formatge de cabra i mel 

  • 200 g de formatge crema de cabra (1 terrina) 
  • 20 g de mel 

Elaboració 

 

Farcit de confitura de tomàquet 

1. Poseu al foc un cassó amb aigua abundant.  

2. Feu una creueta amb un ganivet a la base de cada tomàquet. Quan comenci a bullir l'aigua, afegiu-hi els tomàquets i escaldeu-los uns 15 segons. Aneu-los posant en un recipient amb aigua ben freda. 

3. Escorreu-los i peleu-los amb un ganivet estirant-ne la pell poc a poc. Talleu també el peduncle. 

4. Talleu-los a trossos i poseu-los en un cassó amb el sucre i la farigola. Deixeu-ho bullir suaument uns 30 minuts fins que prengui una textura una mica espessa.  

 

Pa 

1. Escalfeu el forn a 180ºC. 

2. Poseu la llet en un cassó amb l'oli d'oliva i la sal. Feu que arrenqui el bull. 

3. Poseu el midó en un bol. Un cop bull la llet, afegiu-la al bol del midó.  

4. A continuació barregeu-ho amb l'ajuda d'una cullera fins a aconseguir integrar tots els ingredients i aconseguir una massa homogènia.  

5. En un bol a part, bateu els ous. 

6. Després, afegiu la barreja d'ou de mica en mica al bol de massa de midó. Barregeu-ho amb una espàtula. Seguiu integrant l'ou fins que la massa l'absorbeixi tot. 

7. Finalment, afegiu-hi el formatge i barregeu-ho amb les mans. 

8. Porcioneu la massa en boles de 20-30 g aproximadament i doneu-los forma rodona.  

9. Repartiu les boles en safates amb un paper de forn i separades lleugerament entre si. 

10. Coeu-ho al forn entre 20 i 25 minuts a 180 ºC fins que quedin daurades. 

11. Un cop acabada la confitura, traieu-ne la farigola, tritureu tot el conjunt i deixeu-ho refredar.  

12. Per altra banda, bateu el formatge en un bol i incorporeu-hi la mel fins a fer-ne una crema. 

13. Introduïu la crema de formatge en una màniga pastissera per poder farcir millor les boles de pa. Si convé, feu el mateix amb la confitura.  

14. Un cop freds els pans, obriu-los una mica amb les mans i farciu la meitat de les boles amb crema de formatge i l'altra meitat amb la confitura o, si ho preferiu, amb les dues preparacions a cada pa. 

 

Observacions  

  • Recepta de pa fàcil d'elaborar. Típica del Brasil. 
  • No conté gluten, ja que estan elaborats amb midó de iuca (tapioca). La tapioca és la farina que s'obté a partir d'un tubercle, la iuca, que es cultiva a les regions tropicals d'Amèrica, Àfrica i Àsia. 
  • Es poden menjar amb o sense farciment, al gust.