Delícies vegetarianes

Pakores

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Pakores

  • 1 carbassó  
  • 1 ceba de figueres  
  • 1 pastanaga 
  • 1 patata petita  
  • Un trosset de gingebre 
  • 1 gra d'all 
  • Julivert  
  • 130 g de farina de cigrons  
  • 70 g d'aigua  
  • 5 g de bicarbonat sòdic  
  • Sal 
  • Cúrcuma  
  • Oli per fregir 

 

Quètxup casolà 

  • 1 pot de salsa de tomàquet fregit (400 g)  
  • 1 ceba 
  • 1 gra d'all 
  • 2 cullerades soperes de sucre morè 
  • 2 cullerades soperes de vinagre de poma   
  • 1 cullerada de cafè de mostassa en gra  
  • Pebre vermell dolç 
  • Canyella en pols  
  • Pebre 
  • Sal 
  • Oli oliva verge extra 

Elaboració 

1. Primer talla la ceba a tires molt fines i allargades. Pela la pastanaga i ratlla-la amb un ratllador. Renta i ratlla el carbassó.  

2. Pela i pica el gingebre, l'all i el julivert ben petit. Posa-ho en un bol ample.  

3. Afegeix totes les verdures junt amb la cúrcuma, la sal i el pebre. Barreja-ho bé amb les mans.  

4. Per altra banda, en un bol posa-hi la farina, el bicarbonat i un pessic més de sal. Barreja-ho amb l'aigua fins a fer-ne una pasta. 

5. Barreja les dues elaboracions. Reserva-ho. 

6. Prepara un plat amb paper absorbent.  

7. En una paella una mica alta, afegeix abundant oli i escalfa'l. Un cop l'oli és calent, amb l'ajuda de dues culleres agafa porcions i fregeix-les fins que estiguin ben daurades. 

8. Escorre-les al damunt de paper absorbent. Visualment han de quedar com si fossin bunyols de verdures. 

9. Serveix-les amb el quètxup casolà.  

 

 Salsa quètxup 

1. Pela i talla a daus mitjans l'all i la ceba.  

2. Escalfa un cassó o una paella amb un raig d'oli d'oliva. Sofregeix a foc viu la ceba i l'all durant 5-10 minuts.  

3. A continuació, afegeix el tomàquet. Al cap d'uns minuts, afegeix-hi totes les espècies, un raig generós de vinagre i remena-ho tot.  

4. Un cop la salsa hagi reduït, posa-la en un got ample i tritura-la amb el braç elèctric fins a aconseguir una salsa llisa però espessa. 

 

Observacions  

  • Apta per a celíacs 
  • Apta per a vegans 
  • Una elaboració que ens ajuda a introduir verdures i llegums a la dieta

 

Per obtenir uns fregits cruixents i sense excés de greixos hi ha una sèrie de consideracions que cal tenir en compte

  • Utilitza oli d'oliva verge o verge extra: el que tenim al nostre territori, i a més és un dels pilars de la nostra dieta mediterrània cardiosaludable. Optar per una varietat suau, com l'arbequina, és una bona opció.  
  • Arrebossa els aliments: en cobrir-los amb una capa prima d'arrebossat, l'aliment no entra en contacte directe amb l'oli i n'absorbeix menys.
  • Juga amb els contrastos de temperatura: com més diferència hi hagi entre la temperatura de l'aliment que vulguis fregir i la temperatura de l'oli, més cruixent quedarà i menys oli absorbirà.  
  • Fregeix la quantitat justa: és important evitar fregir grans quantitats a la vegada, perquè l'oli pugui mantenir-se en la seva temperatura òptima en tot el fregit. 
  • Submergeix l'aliment completament en oli: d'aquesta manera entrarà en contacte l'oli en tota la superfície i s'evitarà que aquest absorbeixi més oli del compte pels costats. 
  • Evita cobrir els aliments ja fregits: per condensació s'estovaran i disminuirà el punt crocant.