Una recepta ben vermella

Inundació de tomàquet

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Ingredients:   

  • 8 tomàquets madurs
  • 200 g síndria
  • 1 pastanaga
  • ¿ llesca de pa sec
  • ¿ ceba morada
  • 50 ml d'aigua
  • 4 tomàquets xerri
  • Oli d'oliva verge extra
  • 100 g de mató o formatge fresc
  • Vinagre balsàmic
  • Fulles d'alfàbrega
  • Sal i pebre

Elaboració

1. Renteu, talleu el peduncle dels tomàquets i talleu-los a trossos. Aneu-los posant en un recipient alt.

2. Peleu la síndria i talleu-la a trossos amb llavors i tot. Es pot comprar sense llavors. Després es cola tot.  Afegiu-la al recipient dels tomàquets.

3. Poseu el pa, espereu uns minuts perquè es remulli i tritureu-ho tot plegat amb el braç elèctric fins a fer-ne una crema fina i homogènia.

4. Afegiu-hi sal, pebre, un raig d'oli i unes gotes de vinagre. Torneu-ho a triturar fins que estigui ben fina. Si és molt espessa, hi podeu afegir una mica d'aigua freda.

5. Passeu-la per un colador per eliminar-ne les pells i llavors. Reserveu-la a la nevera per tal que estigui ben freda.

6. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets xerri.

7. Peleu la pastanaga i ratlleu-la amb un ratllador damunt d'un plat.

8. Talleu el mató a daus petits i reserveu-los.

9. Poseu en un plat fons els mitjos tomàquets, uns daus de mató i una mica de pastanaga ratllada.

10. Poseu al final uns trossos de fulla d'alfàbrega que traureu directament amb les mans.

11. Amaniu-ho tot plegat amb sal, pebre i un fil d'oli pel damunt.

12. Serviu-ho amb la sopa de tomàquet. Ho podeu servir a part i afegir-la al moment de consumir-la.

 

Observacions

Podeu canviar la síndria per altres tipus de fruita fresca (maduixes, altres fruites vermelles, cireres, mango...). 

Podeu fer uns daus de la mateixa fruita amb què feu la sopa que siguin de guarnició.

És important que els tomàquets estiguin ben madurs per tal que siguin ben dolços.

El tomàquet i la síndria són dos aliments que ens aporten gran quantitat d'aigua, per tant aquesta recepta és una manera refrescant d'hidratar-nos durant l'estiu amb productes de temporada.

És una bona manera de potenciar el consum de fruita i de verdura entre els més petits.

Com ja hem dit en altres receptes, recorda que hem de menjar 5 racions de fruita i de verdura al dia! Dues haurien de ser verdura (combinant entre crua i cuita) i, com a mínim, les tres restants serien de fruita fresca de temporada.

El tomàquet ens aporta un poderós antioxidant anomenat licopè.