Experiment d'albergínia

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 2 albergínies
  • 2 tomàquets d'amanir
  • 100 g de formatge fresc tipus mató
  • Un grapat petit d'ametlles torrades i pelades
  • Oli d'oliva verge
  • Vinagre balsàmic
  • Orenga
  • 1 llauna d'anxoves en conserva
  • Sal, pebre
  • Unes tiges de porradell

Elaboració

1. Agafem paper de forn 

2. Renteu les albergínies, recobriu-les amb unes gotes d'oli d'oliva verge amb les mans, poseu-les en una safata de forn. Escaliveu-les durant 30 minuts aproximadament a una temperatura de 170 ºC fins que estiguin toves i cuites.

3. Un cop fredes, peleu-les i reserveu-les.

4. Talleu la polpa a trossets no gaire petits i poseu-los en un recipient.

5. Agafeu el porradell, estireu-lo tot junt al damunt de la taula de tallar i piqueu-lo ben fi.

6. Poseu les ametlles en un recipient alt amb un raig generós d'oli verge, unes gotes de vinagre, sal i pebre. Tritureu-ho amb el braç elèctric fins a formar una salsa no gaire espessa.

7. Barregeu-hi el porradell picat i remeneu-ho amb una cullera. Això serà la nostra vinagreta per amanir el plat.

8. Amaniu l'albergínia amb sal, pebre i una cullerada de vinagreta d'ametlles. Remeneu-ho.

9. Renteu els tomàquets, traieu-ne el peduncle amb un ganivet prim i talleu-los a rodanxes.

10. Per muntar el milfulls, comencem posant vinagreta a sota com a base i comencem amb una rodella de tomàquet, amaniu-lo amb sal i un polsim d'orenga, poseu a sobre una capa d'albergínia i al damunt uns trossets de formatge fresc.

11. Torneu a posar una capa de tomàquet, albergínia i formatge. Alguna de les capes la fem amb anxova. Feu tants milfulls com us surtin.

12. Abans de menjar-vos-ho, amaniu-ho amb una mica més de vinagreta pel damunt i ho serviu.

 

Observacions

1. Procureu que els tomàquets estiguin al punt de maduració. Recordeu que a l'estiu és la temporada en què podeu trobar més tipus de tomàquets i podeu experimentar i ser creatius.

2. Si no us agrada el formatge, podeu substituir-lo per uns filets d'anxova, pernil o tonyina en conserva.

3. És important anar tastant les coses mentre es va fent. Així vas aprenent la mesura i criteri del gust de les elaboracions. Entrenem el nostre paladar mental!

4. També existeixen moltes varietats d'albergínia com la blanca, la llarga de Menorca, la de metro, la ratllada.... Cadascuna amb diferents matisos però totes delicioses.

5. Aquesta és una recepta vistosa i divertida com a primer plat per a tota la família. Combina diferents colors, diferents textures i juga amb la geometria! A l'anar solapant les diferents làmines de verdures, es va fent de mica en mica una torre.

6. És molt important fomentar el consum de verdures des de petits.

7. Es recomana que cada dia fem unes dues raciones de verdures, per dinar i per sopar, combinant preparacions crues i cuites. En aquest cas, justament combinem en una sola recepta el tomàquet en cru amb l'albergínia cuita al forn.