Dip d'hummus amb verduretes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 4 patates mitjanes d'uns 150 g cada una
  • 1 llauna de ventresca de tonyina en conserva
  • 1 llauna de pebrots del piquillo en conserva
  • 1 llauna d'anxoves
  • 1 grapat de tomàquets cherry
  • 1 pastanaga
  • 1 ou per a la maionesa
  • Mostassa en gra
  • Sal i pebre
  • Olives negres
  • Oli d'oliva verge

Elaboració

Per a l'hummus:

1. Renteu (els ensenyarem crus i cuits ) i escorreu els cigrons. Doneu un cop amb el palmell del ganivet a l'all i peleu-lo (així el podreu pelar millor).

2. Poseu els cigrons en un recipient alt, afegiu-hi l'all, la sal, el pebre i un polsim de comí.

3. Afegiu-hi una cullerada de pasta de sèsam, un raig d'oli d'oliva i el suc de mitja llimona.

4. Tritureu-ho amb un braç elèctric fins a fer-ne una crema fina. Si està molt espès, poseu-hi una mica d'aigua freda. Reserveu-ho.

5. També en farem d'alvocat, normal i de remolatxa cuita. No n'hi poseu gaire i assegureu-vos de rectificar-ho de sal, oli i suc de llimona.

 

Per a les verdures:

1. Renteu el pebrot, disposeu-lo al damunt de la taula de tall i talleu-lo a bastonets.

2. Peleu la pastanaga, talleu-la una mica longitudinalment per tal que faci de base llisa i es pugui recolzar bé a la taula de tall. Talleu-la a làmines amples al llarg. De cada làmina, feu-ne bastons.

3. Peleu el cogombre i feu el mateix que amb la pastanaga.

4. Renteu l'api i feu-ne bastons de la mateixa mida que la resta.

5. Talleu la base de les endívies per poder-les desfullar i separeu les fulles.

 

Per servir:

1. Disposeu tota la verdura en recipients. Poseu els bastonets de pa en un altre recipient.

2. Serviu l'hummus en un bol, condimenteu-lo amb una mica de pebre vermell pel damunt i unes gotes d'oli d'oliva verge.

3. Disposeu els diferents bols al mig de la taula perquè cadascú es pugui servir.

 

Observacions

1. Podeu afegir a l'hummus alvocat, pebrot escalivat o remolatxa cuita per fer-lo de diferents gustos o colors.

2. Podem utilitzar l'hummus també com a base o salsa dins del farcit d'un entrepà, per barrejar amb amanides o inclús com a guarnició d'un plat de peix o de carn.

3. Podeu prescindir d'algunes verdures o afegir-n'hi d'altres. Tingueu també en compte les que siguin de temporada.

4. A l'hora de menjar, aquesta recepta és ideal per fomentar la comensalitat en família. El fet de tenir diferents parts del plat al mig de la taula i fer que cadascú se'l confeccioni a la seva manera és ideal per fer dels àpats tot un joc.

5. A més a més, menjar amb les mans és molt divertit! Però recorda que sempre hem de tenir una bona higiene i rentar-nos-les abans de seure a taula.

6. Els experts enrecomanen2-4 racions de llegums a la setmana.

7. Els llegums, per la seva composició nutricional rica en hidrats de carboni i en proteïnes, es poden considerar dins el grup dels aliments farinacis i també dins el grup dels aliments proteics (carn, peix, ous i llegums).