T'agraden les verdures?

Crema de carbassa

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 300 g de carbassa
  • Aigua
  • 100 g d'espinacs congelats
  • 2 llesques de pa del dia anterior
  • ceba
  • Formatge cremós tipus Philadelphia
  • 1 gra d'all
  • Oli d'oliva verge
  • 1 fulla de llorer
  • Un trosset d'un dit de gingebre
  • Llavors de carbassa
  • Pela de mitja taronja 
  • Curri
  • Sal i pebre

 

Elaboració:

1. Agafeu una paella amb un raig d'oli d'oliva verge i fregiu-hi les llesques de pa per tots dos costats fins que s'hagin daurat.

2. Escorreu-les a sobre de paper absorbent i afegiu-hi una mica de curri per sobre.

3. Un cop fredes, talleu-les a daus. Reserveu-les.

4. Per fer el sofregit, peleu la ceba, talleu-la per la meitat i poseu-la a sobre la taula de tall per la part de la base. Talleu-la a tires ben fines. Doneu-li la volta en sentit invers i talleu-la amb el ganivet fins que quedi ben trinxada.

5. Peleu l'all i trinxeu-lo amb un ganivet.

6. Peleu el gingebre i trinxeu-lo igual que l'all.

7. Feu en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge, l'all, la ceba i el gingebre amb un polsim de sal, pebre i remeneu-ho. Sofregiu-ho tot plegat a foc mitjà durant 10-15 minuts.

8. Amb un ganivet petit, peleu la carbassa i talleu-la a trossos. Afegiu-la a la cassola i remeneu-ho tot plegat.

9. Afegiu-hi aigua fins que hi cobriu tot, una fulla de llorer i la pela de la taronja.

10. Deixeu-ho bullir lentament durant 20 minuts fins que vegeu que la carbassa és tova.

11. Bulliu els espinacs en un cassó amb aigua abundant uns 10 minuts. Escorreu-los mentre els aixafeu amb una cullera en un colador per tal que quedin ben escorreguts.

12. Un cop cuita la carbassa, peleu la taronja i afegiu-hi el llorer. Tritureu-ho amb un braç elèctric fins que n'obtingueu una crema. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.

13. Fiqueu els espinacs en un recipient alt i afegiu-hi la mateixa quantitat aproximada de crema de carbassa, un raig d'oli d'oliva verge i un raig d'aigua. Tritureu-ho tot plegat fins que formi una crema de color verd de la mateixa textura que la de carbassa. Salpebreu-ho.

14. Emplateu la crema de carbassa en un plat i afegiu al mig del plat la crema verda, procurant que no es barregin. Finalment, al mig del plat, afegiu-hi dues cullerades de formatge batut. El plat quedaria de tres colors: taronja a l'exterior, verd al centre i blanc al punt del mig.

15. Serviu-ho amb els dauets de pa fregit per sobre de la crema d'espinacs i llavors de carbassa per sobre de la crema de carbassa.

 

Observacions:

Podeu canviar el color de les cremes posant-hi tomàquet fregit, com a color vermell, o bolets saltats, com a color més fosc.

Podeu canviar el pa fregit per unes pipes de carbassa o alguna altra fruita seca o llavor torrada.

També podeu servir per separat les dues cremes i el formatge cremós al mig de la taula perquè cadascú s'ho emplati com vulgui.

La temporada de la carabassa és principalment al setembre-octubre, tot i que es pot allargar fins al febrer. Durant la seva temporada és quan la trobarem al mercat més econòmica, en el seu millor punt de maduració i organolèpticament més bona.

Podeu aprofitar pràcticament totes les parts de la carabassa, com, per exemple, les llavors o també el filaments, per fer-ne cabell d'àngel.

De carabasses, en podem trobar al mercat de moltes formes, grandàries i colors. Aprofiteu per anar-hi en família i triar aquella que us faci més gràcies o us agradi més.