Amb molt estil

Blinis de llegums amb dues salses

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Per als blinis: 

  • 100 grams de cigrons cuits 
  • 40 g de farina
  • 10 g d'aigua
  • 6 g de llevat químic
  • 2 clares d'ou
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

Per a la salsa de formatge: 

  • Formatge cremós tipus quark
  • Pell de taronja
  • Fruita seca torrada (ametlles, avellanes, nous...)

Per a la salsa de tomàquet:

  • Sofregit de tomàquet
  • Pernil dolç
  • Orenga

 

Elaboració:

1. Escorreu els cigrons cuits. 

2. En un recipient alt, poseu-hi els cigrons amb les clares d'ou i l'aigua. Tritureu-ho fins a aconseguir una massa sense grumolls.

3. En un bol, barregeu-hi la farina amb el llevat. Passeu-ho per un colador. Poseu-ho al recipient dels cigrons i tritureu-ho amb un punt de sal. 

4. En una paella antiadherent amb unes gotes d'oli d'oliva, aboqueu-hi porcions de massa del volum d'una cullera formant discos d'uns 5 cm de diàmetre. 

5. Daureu-los per les dues bandes a foc mitjà. 

6. Col·loqueu els blinis en un plat amb paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.

7. Serviu-ho amb les dues salses.

 

Per a la salsa de formatge: 

1. Poseu el formatge cremós en un bol i amaniu-lo amb ratlladura de taronja, fruita seca trinxada, un raig d'oli, sal i pebre. Si cal, poseu-hi unes gotes d'aigua per fer-lo més líquid.

 

Per a la salsa de tomàquet

1. Trinxeu una mica de pernil dolç.

2. Poseu en un bol el sofregit de tomàquet (si és molt espès, hi podeu posar una mica de salsa de tomàquet fregit).

3. Afegiu-hi el pernil i amaniu-ho amb orenga, sal, pebre i unes gotes d'oli d'oliva. 

 

Observacions:

  • Podeu fer minientrepans amb dos blinis i un farciment al mig.
  • Podeu servir-los tant per acompanyar dolços (melmelada, crema, xocolata...) com salats (embotit, formatge...)
  • Els podeu congelar i menjar en un altre moment.
  • És important que la paella no estigui ratllada, que estigui en bon estat, i sigui antiadherent. 
  • Segons els experts, les recomanacions de consum de llegums són de 2-4 racions a la setmana.
  • Opteu per farines de cereals sencers (integrals), perquè l'elaboració sigui més rica en fibra. 
  • Podeu fer la versió sense gluten si la farina utilitzada és d'un cereal sense gluten o d'un llegum (farina d'arròs, farina de  blat de moro, farina de cigró...)
  • Els blinis poden ser una bona opció per compartir, per exemple, com a entrants en celebracions com si fossin la base de canapès de diferents gustos segons el farciment.

 

Aperitiu:

  • Un senzill blini ja és de per si, un aperitiu.
  • Una torradeta amb una culleradeta de sofregit de tomàquet i una de formatge al damunt. Empolvoreu amb orenga (la pizza freda).