Xocolatada tropical

​Galetes de xocolata blanca i avellanes​ i magdalenes de xocolata negra

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Per a les galetes

  • 200 g de farina 
  • 100 g de mantega 
  • 100 g de sucre moreno 
  • 1 ou 
  • 40 g de gotes de xocolata blanca  
  • 1 culleradeta de llevat químic 
  • 20 g d'avellanes torrades i pelades 
  • 5 g de sal 

Per a les magdalenes

  • 3 ous 
  • 180 g de sucre moreno 
  • 190 g de farina 
  • 120 ml de llet 
  • 100 ml d'oli oliva verge 
  • 50 g de cacau en pols pur 
  • 1 sobre de llevat químic (15 g)  
  • 3 g de sal 
  • Gotes de xocolata negra 

Elaboració de les galetes

1. Trossegeu les avellanes (a bocins grossos).  

2. Talleu la mantega a daus, poseu-la en un bol i deixeu-la a fora la nevera perquè quedi tova i es pugui treballar amb les mans. (També podeu posar-la al microones durant espais de 5 segons de temps fins que s'estovi.)

2. Escalfeu el forn a 180 ºC. 

3. Amb un batedor, bateu la mantega, el sucre i la sal fins a tenir una massa homogènia. 

4. A continuació, afegiu-hi l'ou i batreu-ho tot. 

5. Passeu per un sedàs i incorporeu-hi la farina i el llevat, i, finalment, les avellanes i les gotes. Remeneu-ho amb una espàtula.  

6. Treballeu-la per tal de fer una bola no gaire gruixuda i emboliqueu amb un paper o plàstic alimentari. Deixeu-la reposar a la nevera uns 15 minuts perquè quedi freda i se'n puguin fer boles. 

7. Un cop reposada la massa, feu boles de 20-25 g. 

8. Repartiu les porcions en una safata folrada amb paper de forn. Aixafeu-les una mica amb els dits. 

9. Poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180 ºC. 

 

Elaboració de les magdalenes

1. Escalfeu el forn a 200ºC. 

2. Batre els ous amb el sucre fins que dobli el volum. 

3. Afegiu l'oli i la llet. Torneu-ho a barrejar. 

4. A continuació, passeu per un colador fi la farina, el cacau i el llevat per evitar grumolls. Afegiu-ho a la barreja anterior juntament amb la sal. Barregeu-ho amb l'ajuda d'una espàtula i removeu-ho amb suavitat. 

5. Finalment, quan estiguin tots els ingredients ben integrats, afegiu-hi les gotes de xocolata i barregeu-ho amb l'espàtula. 

6. Repartiu la massa en càpsules de magdalena. Un cop repartida, afegiu-hi algunes gotes de xocolata pel damunt per decorar.  

7. Coeu les magdalenes durant 15-20 minuts en funció de la mida de la càpsula.    

8. Deixeu-les refredar abans de desemmotllar-les. 

 

Observacions  

  • Per als més llaminers: desfeu trossos de xocolata negra per a postres al microones a baixa potencia. Un cop cuites les galetes, i amb l'ajuda d'una forquilla, escampeu la xocolata en forma de línies fines. Deixeu refredar la xocolata. Això hi donarà  més sabor i un contrast de colors interessant. 
  • Dos clàssics de pastisseria! Magdalenes i galetes indulgents en estat pur. 
  • Recordeu que al ser dues recepta riques en greixos, sucres i denses calòricament parlant, convé fer-les de forma ocasional i amb mesura.