Exòtic i divertit

​Broquetes de pollastre marinat amb "patacones"

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Per a les broquetes

  • 250 g de pit de pollastre  
  • 1 gra d'all 
  • 2 cebes tendres 
  • Cirerols (tomàquets cherry)
  • 1/2 c/c pebre vermell dolç 
  • 1/2 c/c orenga 
  • 1/2 c/c farigola en pols 
  • 1/2 c/c romaní en pols  
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Sal i pebre negre al gust 

 

Per als "patacones" 

  • 2 unitats de plàtan mascle 
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Sal i pebre negre al gust 

 

Per a les salses 

  • 1 terrina de formatge crema 
  • 1 llimona 
  • Julivert  
  • Salsa de tomàquet fregit 

 

c/c = cullerada de cafè 

Elaboració 

1. Talleu el pollastre a daus més aviat petits. De la mida d'1,5 cm aproximadament.  

2. Afegiu els daus en un bol i amaniu-los amb sal, pebre negre i les espècies en pols.  

3. A continuació peleu i piqueu ben menut l'all. Afegiu-lo al bol del pollastre i remeneu-ho. Deixeu-ho marinar tapat en un recipient a la nevera durant una hora com a mínim. 

4. Peleu les cebes i talleu-les a trossos de la mateixa mida que el pollastre. 

5. Passat el temps de marinat, intercaleu 2-3 trossos de pollastre amb 1 tros de ceba i 1 tros de cirerol successivament en pals de broqueta.  

6. Amb compte, agafeu un ganivet petit per pelar els plàtans mascles; tallant cada unitat en talls d'uns 2 cm de llarg aproximadament. 

7. Poseu una paella amb un bon raig d'oli a foc mitjà. Fregiu els plàtans mascles durant 2-3 minuts perquè s'estovin una mica. Aneu-los escorrent. 

8. Un cop estiguin, poseu-los drets a sobre d'una taula de tall i poseu-hi al damunt un paper alimentari. Aixafeu-los amb la base d'un pot fins que quedin d'un gruix de 0'5 cm. El pot permetrà fer una força uniforme i el paper farà que no s'enganxin al plat.  

9. Un cop tots aixafats, fregiu-los de nou a foc viu fins que quedin daurats, com si fossin patates. Escorreu-ne bé l'excés d'oli posant-los a sobre d'un plat amb paper de cuina absorbent i salpebreu-los.  

9. Cuineu les broquetes a la planxa amb un fil d'oli fins que estiguin ben daurades per tots els costats. 

10. Barregeu la crema de formatge amb un raig de suc de llimona i una mica de pell ratllada ben fina. Si cal, afegiu una mica d'aigua per donar-hi una textura de salsa més líquida. 

11. Piqueu també el julivert i barregeu-lo a la salsa. 

12. Salseu les broquetes amb línies de salsa de formatge pel damunt i acompanyeu-les amb els "patacones" amb unes gotes de salsa de tomàquet fregit al damunt. 

 

Observacions 

  • Podeu canviar el formatge crema per un iogurt natural, si voleu. 
  • Gràcies al marinat, el pollastre us quedarà més tendre. És una manera de donar un toc especiat i personalitzat a les carns, a la vegada que ajuda a amorosir-les. 
  • Recepta completa nutricionalment. Els "patacones" ens aporten hidrats de carboni; el pollastre, proteïnes de bona qualitat, i finalment les verdures amb els seus antioxidants, fibra vitamines i minerals. 
  • El "patacón" o "tostón" és un menjar a base de trossos aplanats fregits de banana verda/plàtan mascle. És una elaboració popular a diversos països llatinoamericans. 
  • El plàtan mascle és de mida més gran que el plàtan que normalment coneixem. Té l'exterior més verd i l'interior més blanc. També és més farinós i menys dolç, ja que conté gran quantitat de midó.