InfoK
El programa s'emet
De dilluns a dijous, a les 19.30

Com fer galetes amb mel

Coincidint amb el Dia Mundial de les Abelles, fem galetes amb mel

El nostre últim challenge és fer galetes, però aquest cop amb un ingredient ben especial: la mel. I és que aquest dimecres celebrem el Dia de les Abelles. De receptes de galetes amb mel, n'hi ha moltes; podeu fer la que més us agradi, però aquí us en donem una que podeu fer soles o farcides amb xocolata!

Ingredients per fer 15 galetes grans:

  • 250 grams de farina
  • 1 cullaradeta (5 gr) de llevat
  • 1 ou
  • 75 grams de mel
  • 100 grams de mantega o margarina
  • 100 grams de sucre morè
  • Crema de cacao, Nocilla oNutella si la volem farcir de xocolata


Com les hem de fer:

Primer de tot. hem de remenar la matega o la margarina amb la mel, el sucre i l'ou. Després,  hi afegim la farina i el llevat tamisat i ho barregem bé. Tot i que la massa s'enganxi molt, no hem d'afegir més farina perquè sinó quedaria com una pedra. Ho deixem una hora a la nevera i així podeu aprofitar per fer altres coses. Un cop ha transcorregut aquest temps, estirem la massa i fem la forma de la galeta. Si la volem farcir, hem de fer per cada galeta, dues formes exactament iguals (ja siguin rodones, cors o el que volgueu).

Posem paper vegetal a la safata i hi col·loquem les galetes ben separades entre elles. Si volem galetes amb mel farcides de xocolata, n'hem de posar la meitat. Posem el cacao de xocolata al mig de les galetes i posem  l'altra galeta a sobre. Perquè quedin ben compactes i no se'ns obrin, hem de fer una mica de pressió als costats amb una forquilla. Les posem al forn, que ja haurem precalentat abans, a 180 graus durant 12 minuts. Finalment, les deixarem refredar i voilà: ja les tenim a punt per menjar!