Novetat a la Família del Super3!

"3, 2, 1... sPLAsh!", o com convertir les matemàtiques en diversió

Avui s'estrenen un videojoc i una nova trama relacionats amb el càlcul mental

El senyor Pla a l'esquerra i la Matoll a la dreta. La Matoll està calculant una suma
La família del Super3 - 3,2,1 Splash!

Convertir les matemàtiques en una activitat divertida no és fàcil, i això és el que pretén la nova trama de la Família del Super3: "3 ,2, 1... sPLAsh!". És una de les assignatures que més vegades apareixen a la llista de matèries que menys agraden als nens i les nenes del nostre país. Molts d'ells tenen problemes amb el càlcul mental i amb la resolució de problemes. Segons l'últim Estudi Internacional de Tendències en Matemàtiques i Ciències (TIMSS), el rendiment dels alumnes de quart de primària empitjora a Espanya en matemàtiques respecte al 2015 i s'allunya de la mitjana de la Unió Europea. És un informe que es fa cada quatre anys i l'últim és del 2019.

 

La nova aposta de la Família del Super3 se centra en un videojoc i en un nou format audiovisual en què el càlcul mental i, concretament, les sumes, són les protagonistes. Tot es pot veure a partir d'avui dissabte a la televisió i a totes les plataformes digitals del Super3. El senyor Pla, de qui ja coneixeu el tarannà desafiador, repta els membres de la família a superar unes sèries de sumes ràpides. El factor temps és important perquè és limitat. Què hi ha en joc? Mullar-se! Si l'integrant de la família supera el desafiament, podrà llençar un got d'aigua al senyor Pla, i si, en canvi, no és capaç de superar la sèrie, serà ell qui es mulli. No totes les sumes són igual de fàcils. Hi ha diferents nivells i la complexitat augmenta a mesura que s'avança. També augmenta el nombre de gots. 

 

El videojoc "3 ,2, 1... sPLAsh!" reprodueix la partida que faran el senyor Pla i un dels membres de la família en pantalla. La diferència és que serà el súper qui haurà de sumar per poder mullar el senyor Pla o bé, en cas que falli, es mullarà ell. Per tal que tots els súpers hi puguin participar, els nivells estan adaptats a les edats dels súpers i així podran jugar-hi tots, petits i grans. El videojoc el pots trobar aquí.

 

 

Cada setmana, diferents membres de la Família del Super3 s'enfrontaran al senyor Pla. Alguns, com els súpers, tenen més dificultats amb les sumes que d'altres, però tots accepten el desafiament. Al final, l'objectiu és divertir-se i superar-se a un mateix. Totes les partides s'estrenaran cada dissabte a les 11 a la televisió i també al web del Super3, l'app per a dispositius mòbils, l'Hbbtv i les apps per a "smart TV". Les partides i els moments més interessants també es podran veure al canal de YouTube del Super3.