Especial "InfoK" amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants

Aquest dijous, 19 de novembre, a les 20.00, l'"InfoK" farà un programa especial dedicat als drets dels infants que es plantejarà per què se celebra el Dia Universal de la Infància, i explicarà per què és important fer un especial sobre aquest tema

L'Àfrica i l'Enoâ parlen a l'InfoK
InfoK

L'"InfoK" d'avui parlarà d'ún únic tema: els drets dels infants. Així, el programa s'afegeix a la celebració del Dia Universal de la Infància, que serà el 20 de novembre, i ho fa amb la col·laboració d'UNICEF Comitè Catalunya.

Bona part d'aquest especial parlarà d'un dels drets més fonamentals: el de no ser discriminat pel sexe, la raça, el color de la pell o la religió. Concretament, se centrarà en el racisme. El 2020 és l'any de les reivindicacions del moviment Black Lives Matter (La Vida dels Negres Compta), que denuncia el racisme als Estats Units. S'explicarà en què consisteix aquest moviment i s'investigarà de quina manera aquest problema és present o no a la nostra societat.

L'Àfrica i l'Enoâ, dues nenes d'11 i 13 anys, parlaran de les situacions de microracisme que han viscut algun cop, com que els diguin "negra" o que se'n riguin dels seus cabells afro, "perquè semblen de lleó".

L'"InfoK" també participarà en el taller de teatre fòrum de l'associació de joves asiàtics descendents Catàrsia, on representen algunes escenes del seu dia a dia, en què el racisme i la discriminació són molt presents. Els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Sant Andreu, de Barcelona, també hi han actuat i han comprovat que aixecar la seva veu pot fer canviar les coses.

El programa també conversarà amb la jugadora del futbol del Barça Asisat Oshoala, que parlarà del racisme als camps de futbol i de què es pot fer per canviar-ho.

I en format "Piriscopi", es farà un repàs d'alguns dels grans lluitadors contra el racisme de la història, com Martin Luther King, Nelson Mandela, Rosa Parks o Harriet Tubman.