Anar a la navegació principal
Enganxa't a les sèries

Celebrem 20 anys amb en Conan

El 17 de maig del 2001 es van veure per primera vegada en català les aventures del petit detectiu, i aquest estiu n'arribaran 88 capítols nous!

Aquests dies hem celebrat el vintè aniversari de l'arribada dels primers capítols en català d'"El detectiu Conan", una sèrie que es va convertir de manera gairebé automàticament en una de les favorites del Super3 i que encara va produint noves aventures.

"El detectiu Conan" va néixer com un manga al Japó l'any 1994, i les va publicar la revista setmanal Shikan Shonen Sunday, en què continuen editant nous capítols. Pel que fa a la sèrie de dibuixos animats, l'estrena va ser el 8 de gener de 1996 en una tele nipona.

A Catalunya es va estrenar el 17 de maig del 2001, i llavors l'actual canal Super3 es deia K3. La sèrie es va incloure a l'espai "3xl.net"

Elisabet Cabré, programadora del Canal Super3, recorda per què van portar a la pantalla del canal els primers 80 capítols:

"Ens va interessar que la sèrie desafiava l'espectador a resoldre els casos plantejats als capítols. La resolució sempre s'explica amb tota mena de detalls i vam trobar que aquests reptes eren interessants per als espectadors del canal que en aquell moment ja eren una bona comunitat i molts eren de seguidors d'altres sèries d'anime (animació japonesa)."

"A més a més, que resolgui els casos un nen de primària, en Conan, que en realitat és un noi de 16 anys, en Shinichi, aporta frescor als casos i als esdeveniments paral·lels com la relació amb els companys de l'escola primària, o l'amistat amb la Ran, la noia que li agrada al Shinichi."

 

"El detectiu Conan" va ser un gran èxit i per això l'any 2002 es van comprar els drets de 120 capítols més. Fins ara s'han emès al canal 909 capítols de la sèrie.

"El detectiu Conan"

La veu de Conan en català

Qui posa la veu al Conan és Jöel Mulachs, una actriu adulta, que ha interpretat les veus de molts personatges de nens tant en ficció amb actors com en dibuixos animats. Ella és la persona que ha interpretat el jove detectiu tant a les pel·lícules com a la sèrie d'anime, excepte en 6 capítols en què va ser l'artista Mar Roca qui hi va posar la veu. A l'anime original també és una actriu adulta qui interpreta en Conan: es diu Minami Takayama.

Els actors Òscar Muñoz i Kappei Yamaguchi són la veu de Shinichi Kudo, el Conan adolescent, en català i japonès.

 

Una sèrie amb rècord

"El detectiu Conan" continua publicant-se i la sèrie té ja més de mil capítols, però si ha aparegut al llibre Guinness dels Rècords ha estat per la seva música. Mai Kurai és la cantant que ha interpretat més temes per a sèries de dibuixos animats i per això el seu nom està inclòs en el famós llibre. Si Mai Kurai ho ha aconseguit és gràcies que la banda sonora de la sèrie és una de les més extenses, amb 44 temes d'entrada i 50 temes de sortida, tots compostos pel músic Katsuo Ono.

Tot i que no ha estat inscrit en el llibre Guinness, la televisió pública catalana té el rècord d'haver emès més capítols d'"El detectiu Conan" en una llengua diferent del japonès, i aquest nombre creixerà aquest estiu amb 88 capítols nous.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut

Superxarxa

Un espai per compartir interessos i aficions! Per descobrir contingut extra d'alguns dels teus programes o sèries. Per resoldre enigmes, enquestes o riure una mica. Ajuda'ns a fer créixer la Superxarxa!  

Cerca posts del blog
Últims posts