Aventures cavalleresques

Artús i els vailets de la Taula Rodona

L'Artús és un escuder que, amb la princesa Ginebra, lidera els vailets de la Taula Rodona al castell de Camelot

La sèrie ens porta a una edat mitjana màgica i ens explica les aventures del futur rei Artús, quan encara és un escuder de dotze anys. L'Artús, juntament amb la Ginebra i els seus companys, el Galvany, el Tristany i el Sangramor, volen preservar els ideals dels cavallers: la justíca, la solidaritat i la integritat; però els ideals són una cosa i la seva aplicació una altra de ben diferent. En aquesta lluita, els joves passaran penes i treballs i també viuran grans alegries.

Els ideals dels cavallers són valors vigents avui en dia i els personatges els mantenen al llarg de la sèrie, però, a més a més, als diferents capítols es transmeten missatges sobre els sentiments i els comportaments: "No et rendeixis davant d'un repte"; "Les aparences enganyen"; "Una persona construeix el seu futur"; "Confia en tu mateix i fes-ho tan bé com puguis", o "Un error confessat és mig redreçat".

D'altra banda, la colla fa reflexions sobre si la fi justifica els mitjans, perquè manar comporta responsabilitats, i si l'obediència ha de tenir límits. Un altre valor que transmet la sèrie és la necessitat de tenir cura de la natura.

No cal dir que els súpers s'ho passaran d'allò més bé amb aquestes aventures màgiques durant les properes setmanes d'aquest estiu que ara comença.

Podeu veure aquesta sèrie de dilluns a divendres a les 09.25, i també a la nostra web.