Al llarg dels anys 90, el món de la música va viure una revolució: nous estils, noves superestrelles, nova tecnologia, nous festivals... Tot era nou, diferent. Va ser una època d'explosió creativa en l'àmbit nacional i internacional i el company de viatge d'aquesta època daurada de la música va ser l'"Sputnik". Als 90, dir "música" i "televisió" a Catalunya era gairebé sinònim de "Sputnik". El programa del Canal 33 era el punt de trobada per a videoclips, actuacions en directe, entrevistes i mil i una propostes més al voltant de la música.

"Sputnik, òrbita 90" és un retorn a aquella dècada tal com es va viure i veure a l'"Sputnik" original. Cada programa torna enrere en el temps per centrar-se en un dia, un moment concret de la dècada dels 90 en què hi ha un fet rellevant en l'àmbit musical: la primera visita del grup U2 a Barcelona, la mort de Kurt Cobain, el macroconcert de grups catalans al Palau Sant Jordi, l'edició del disc i llibre "Erotica", de Madonna, el "boom" de la música electrònica i del Festival Sónar, etc.  

Cada programa reexplicarà aquell fet gràcies a una tria de fragments dels programes originals. Tot seguit, veurem què passava en aquella època a la resta del panorama musical i com l'"Sputnik" anava mutant amb el pas dels anys: nous presentadors, nou grafisme, noves seccions, etc. Es tracta, doncs, d'un viatge musical i nostàlgic a una era musical preinternet.

Qui va viure la dècada hi trobarà concerts, grups i moments que molt probablement formen part de la seva educació sentimental. I qui, per edat, no la va viure hi trobarà cançons que formen part de la cultura popular i moments que han fet història al món de la música, abordats amb un ritme àgil, fresc i divertit.

Anar al contingut