En Soufian Bouyinza Dabbou té 11 anys i és un nen feliç. Viu a Manlleu amb els seus pares, en Mimoun i l'Ouafae (magnífics exemples d'integració marroquina a Catalunya), juga a futbol i a bàsquet, fa natació i va amb bicicleta. De fet, com qualsevol altre nen, com tots els seus amics de l'escola. Res especial si no fos perquè el Soufian no té cames...

Amb 8 anys i de manera voluntària va decidir amputar-se-les per solucionar un problema de naixement com a conseqüència de la síndrome de Laurin-Sandrow, una malaltia que produeix malformacions a l'aparell locomotor, unió completa de tota la mà amb una única ungla i duplicitat d'ossos a les cames. Des d'aleshores es mou amb unes pròtesis tunejades amb dues de les seves grans passions: el Barça i Messi.

"Soufian: el nen que volia volar" és la història de superació d'un nen ple de somnis, de somriure permanent i una gran personalitat, un autèntic imant de la felicitat. L'actitud positiva amb què afronta el seu dia a dia suposa una gran lliçó per a l'actual societat de com s'ha d'afrontar el present i el futur. Especialment màgiques són les seves trobades amb Leo Messi i Àlex Monner (l'actor que dóna vida al Lleó, el protagonista de la sèrie d'èxit de TV3 "Polseres vermelles", la seva preferida). Els testimonis de tots dos són molt emocionants.

Televisió de Catalunya agraeix a la família Bouyinza Dabbou la seva confiança alhora que ha centrat els esforços a assumir aquest repte amb la qualitat, la sensibilitat i la responsabilitat habituals que situa TV3 en un escenari únic en el tractament d'històries com aquesta.

Un documental de: Bernat Miró, Jesús Muñoz, Santi Padró i Xavi Torres.
Producció: Maria Colomer.
Duració: 46 minuts.

Anar al contingut