El jaciment arqueològic Deltebre I es troba prop de la desembocadura del riu Ebre, just davant de l'illa de Buda, una illa maritimofluvial situada a l'extrem oriental del delta de l'Ebre. El jaciment consisteix en les restes d'un vaixell militar del segle XVIII. L'estructura del buc està gairebé intacta, i el carregament de la part central es troba en condicions òptimes, perquè va romandre tancat en caixes i bótes de fusta. Per tot això, és el vaixell enfonsat en més bon estat de conservació de tot Catalunya.
Les restes van ser descobertes l'any 2008 per uns pescadors que treballaven a la vora. Llavors, el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) va fer les primeres immersions per recuperar-ne alguns objectes, com ara projectils per a mosquetó, barrils de pólvora, monedes encunyades a Barcelona o un petit canó de bronze amb l'escut del rei Jordi III d'Anglaterra.

Les excavacions van continuar el 2009 i actualment encara se'n fan. L'equip del "Sota terra" va començar a investigar aquestes restes el 2011 i, gràcies al programa, s'ha descobert que el vaixell s'anomenava "Alfred" i que formava part de les tropes aliades que durant la Guerra del Francès volien alliberar Catalunya del jou napoleònic. També s'han recuperat nombrosos objectes de dins del vaixell, com ara un segell amb la inscripció "D. Chambers", monedes russes o una bona quantitat de projectils.


Anar al contingut